Eskilstuna Guif - GT Söder 21-23 (HT 12-12)

Eskilstuna Guif: Jennifer Wallin  6, Lovisa Delac 5, Josefin Johansson 4, Sofia Tenglin 2, Malin Almqvist 2, Moa Hjalmarsson 1, Caroline Karlsson 1

GT Söder: Alexandra Siirala 4, Linn Åberg 4, Sanna Stolperud 4, Yasmin Domonji 4, Jenny Haglund 3, Lina Stolperud 2, Moa Hagberg 1, Amanda Kimström 1

GRATIS INTRÄDE FÖR UNGDOMAR FÖDDA 1999 OCH SENARE.

Denna match ingår i ett dubbelarrangemang där du ser två matcher med en biljett. INFO HÄR!

Laguppställningar

Hemmatorsk mot GT Söder

Guifdamerna föll dessvärre tungt mot GT Söder i söndagens match i damallsvenskan. Gästernas målvakt Pernilla Idegran spelade huvudrollen och slutsifffrorna skrevs till 21-23.

Hemmalaget började piggt och hade 2-0 efter två minuter. Anfallsspelet gick efter detta lite i baklås för värdarna och GT Söder var ikapp, 2-2 efter ca 5.30, och varsitt mål för lagen gav 3-3 6.30 in i matchen innan Josefin Johanssons andra mål gav hemmalaget ledningen än en gång ca 9.30 in i matchen, varpå GT Söder replikerade tämligen omgående till 4-4.

Josefin Johansson var het i inledningen och 5-4 var hennes tredje mål för eftermiddagen. Gästerna hade också en het spelare, Linn Åberg, även hon tre mål så här långt in i matchen, som kvitterade fram till 5-5.

Två raka mål av Jennifer Wallin gav värdarna en tvåmålsledning fram till 7-5 13 minuter in i matchen.

16.31 drabbades hemmalaget av matchens första utvisning, ledningen var fortsatt två mål - 8-6. Utvisningen slutade 1-1 och värdarna var fortfarande i förarsätet.

20.06 tog gästerna sin första timeout, då ledningen för Eskilstuna Guif för första gången var tre mål, 10-7. GT Söder gjorde efter timeouten två raka mål innan Jennifer Wallin satte sitt fjärde mål fram till 11-9, GT Söder hann emellan med 11-10 och efter 26.19 var gästerna ikapp till 11-11, vilket ledde till den första timeouten för Eskilstuna Guif 26.31 in i matchen.

Lovisa Delac satte 12-11 i anfallet efter timeouten, men GT Söders Yasemin Domonji kvitterade med sitt fjärde i matchen vilket fastställde halvtidssiffrorna till 12-12.

Andra halvlekens första mål lät vänta på sig i tre minuter, då gästerna tog ledningen för första gången i matchen. Josefin Johansson replikerade snabbt och kapten Caroline Karlssons första balja gav 14-13, åter ledning för hemmalaget. GT Söder gav dock svar direkt med två raka mål till 14-15 5.20 in i andra halvlek.

Efter lite drygt tre mållösa minuter av matchen gick GT Söder upp i en tremålsledning 9.40 in i andra halvlek efter både bra målvaktsspel från GT Söders målvakt och träffar i virket av Guifdamerna. Eskilstuna Guif gav dock inte upp och två raka hemmamål följde, innan GT Söder på nytt skaffade sig en tremålsledning på straff 43.34 in i matchen.

15.04 in i andra halvlek tog Eskilstuna Guif timeout, ställningen var då 16-20 efter bra målvakts- och ett väl fungerande offensivt försvarsspel från gästerna. Fem mållösa minuter följde innan GT Söder satte 16-21. Moa Hjalmarsson bröt hemmalagets måltorka med 8.30 kvar av matchen och fyra bollar var åter igen skillnaden mellan lagen.

22.40 drabbades gästerna av sin första utvisning, i samband med att Jennifer Wallin reducerade till 18-21. Lovisa Delac kontrade in 19-21 under utvisningen och Malin Almqvist gjorde 20-21 med 3.30 kvar på matchen. GT Söder fick in 20-22 i anfallet efter, men Jennifer Wallin gav åter hopp om poäng med 21-22 med 2.30 kvar. Sanna Stolperud satte dock 21-23 för GT Söder och gästerna lyckades hålla undan och vinna med samma siffror, mycket tack vare försvarsspelet och Idegran i målet.