Eskilstuna Guif - Kärra HF 32-27 (Ht 18-9)

Josefin Johansson 10, Lovisa Delac 8, Joline Jakobsson 4, Sofia Tenglin 3, Jessica Dickfors 2, Moa Hjalmarsson 2, Fanny Söderberg 1, Caroline Karlsson 1, Moa Lindqvist 1.

Publik: 342

Tränarduon Peter Luksic och Johan Moberger låter hälsa att man har samma trupp som senast plus Elisa Sjöö som tillfrisknat.

-Vi är revanschsugna efter senaste fighten.

Eskilstuna Guif bortaslog Kärra i december med 29-22 men till denna match har Kärra både en ny tränare (Ulf Andersson) samt en ny spelare i rutinerade Carin Bergdahl (från Boden) vilket säkert kommer att märkas på något sätt i spelet.

Avkast i STIGA Sports Arena klockan 15!

Matchvärd Sigillet

Matchens inledning var ganska jämn innan hemmalaget gjorde ett litet ryck och gick från 3-3 till 7-3. Gästerna tog en timeout efter knappt 11 min men lyckades inte bryta tendensen.  Eskilstuna Guif spelade med ett aggressivt försvarsspel och ökade ut ledningen till 10-3 innan Kärra via en straff gjorde sitt fjärde mål. Ställningen var 12-4 efter 18.10 när gästerna tog en ny timeout.

Efter 20.55 tilldömdes Guif en straff och Kärra en utvisning varpå målvakten kom i dispyt med domaren fick ytterligare en utvisning för snack. Kärra hade endast en målvakt med sig och tvingades därför sätta in utespelaren Kajsa Hjalmarsson i målet. Straffen missades av Guif och Kärra lyckas faktiskt vinna utvisningsperioden med 1-0 trots två spelare på bänken.

Efter detta följde en period med flera slarvfel från hemmalaget och en timeout efter 24.59 och ställningen 14-8 fick ordning på spelet igen och Guif gick till halvtidsvila med ledning 18-9.

I den andra halvleken är lagen mer jämspelta och byter mål med varandra under de första 20 minuterna. Lagen tar varsin timeout och de sista 10 minuterna närmar sig Kärra i målprotokollet men Guifs seger med 32-27 är inte direkt hotad. En förtroendeingivande insats från hemmalaget trots en hel del missar.

Pris till lagens bästa spelare gick till Kärras Carin Bergdahl och Eskilstuna Guifs Lovisa Delac.