Eskilstuna Guif - Spårvägens HF  24-23 (HT 14-10)

Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 10, Josefin Johansson 5, Sofia Tenglin 4, Fanny Söderberg 2, Malin Almqvist 1, Moa Lindqvist 1, Joline  Jakobsson 1

Spårvägen: Isabelle Andersson 6 , Johanna Johnsson 6, Zandra Jarvin 1, Julia Andström 3, Charlotte Jedlöv 2, Rebecca Järnholm 3,  Julia Lundin 2

Utvisningar: Guif 1x2, Spårvägen -

Publik: 267

Caroline Karlsson

Damerna spelar hemma mot Spårvägen och när lagen möttes i Stockholm i höstas vann Eskilstuna Guif med 32-22. Guif, som ligger på sjätteplats, är i högsta grad med i kampen om en kvalplats upp till högsta ligan, SHE, med sina 16 inspelade poäng, bara en poäng bakom tabellfyran Hellton, som ligger på sista kvalplatsen, och två upp till Bjurslätt/Torslanda som är trea i serien.

Spårvägen ligger på en åttondeplats just nu vilket betyder fortsatt spel i Allsvenskan nästa säsong men ligger på samma poäng som GT Söder som är nia vilket innebär negativt kvalspel.

Så det är tokjämnt i serien på nästan alla håll och kanter!

Hemsidan träffade Caroline Karlsson inför matchen mot Spårvägen i STIGA Sports Arena:

Seger senast i Helsingborg med tre bollar och nu står Spårvägen hemma på menyn. Tankar inför matchen?

-Det är alltid roligt och spela match, så det ska bli kul. Alla poäng är viktiga och vi är supertaggade att äntligen efter två bortamatchen få spela hemma i arenan igen.

Vad blir nyckeln för att vinna matchen?

-Det blir som i många matcher vårt försvarsspel. Får vi till det, räddningar och några lätta mål, kan det bli en bra tillställning.

Matchvärd Infokomp

Matchen börjar i ett hektiskt tempo åt båda håll. Hög fart men bägge lagen har svårt att komma till bra lägen. Efter 12 minuter är det likaläge 4-4 som Eskilstuna Guif följer upp med fyra raka mål. Lovisa Delac har målfest med sina sex fullträffar i första halvlek som hemmalaget vinner med 14-10.

Spårvägen inleder andra halvlek riktigt bra och gör tre raka mål innan Josefin Johansson gör hemmalagets första i andra efter drygt 5 minuter.

Efter 36.46 tar Eskilstuna Guif timeout då Spårvägen precis kvitterat till 15-15.

Guif återtar greppet men Spårvägen segar sig ikapp till 18-18 efter drygt 42 minuters spel och efter 46 är Spårvägen i ledning 18-19. Det följs av två snabba Guifmål och åter hemmaledning, 20-19. Timeout Spårvägen.

En lång målfri period avslutas när Lovisa Delac bombar in sitt åttonde mål efter 52.44 fram till 21-19.

Guif lyckas hålla undan när Spårvägen spelar 7 mot 6 i slutet och närmar sig oroväckande. Hemmavinst till slut med 24-23!

Bäst hos gästerna var Isabelle Andersson och i hemmalaget glänste målvakten Josefin Brodd och Lovisa Delac klarast även om Josefin Johansson prisades som lagets bästa.