Eskilstuna Guif - Tyresö Handboll 19-20 (HT 11-10)

Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 8, Sofia Tenglin  4, Jessica Dickfors 2, Joline Jakobsson 1, Fanny Söderberg 1, Malin Almqvist 1, Lovisa Delac 1, Moa Lindqvist 1

Tyresö Handboll: Johanna Hellgren 7, Olivia Svalstedt 4, Vilma Matthijs 3, Madeleine Lindgren 3, Josefin Lans 1, Sara Odden 1, Kajsa Aveling 1

Utvisningar: Guif 2x2, Tyresö 5x2

Publik: 202

Efter tre raka segrar ser tabelläget fint ut. Men det är en del matcher kvar av serien, bland annat ska topptrion betas av på hemmaplan med start nu på lördag då ni möter serietvåan Tyresö. Moa Hjalmarsson, hur är känslan inför matchen?

-Det kommer att bli en tuff och jämn match men har en bra känsla inför matchen trots allt.

Vilka är Tyresös styrkor/svagheter?

-Tyresö har en väldigt bred trupp med olika egenskaper så gäller att hålla koll på vem de är som har "sin dag" men vi får säkert hålla ett litet extra öga på  deras spelmotor Oliva Svalstedt, men de gäller att vi fokuserar på att göra vårat spel så bra som möjligt.

Hur känns egna formen?

-Under veckan har jag känt mig lite seg och haft känningar i ena axeln men de är bara att släppa och ladda upp ordentligt inför lördagens match.

Skador/sjukdomar i laget?

-Josefine Brodd har haft en förkylning i kroppen men var tillbaka och tränade under fredagen. Men vi kommer ställa upp med samma trupp som i senaste matchen mot Skånela.

Tippa resultatet!

-Tror på ett jämnt resultat 27-24 men hoppas att vårat aggressiva försvarspel och målvaktsspel kan få stopp på tabelltvåan och få ner siffrorna.

Matchvärd Sporthuset

Hemmalaget öppnar riktigt starkt med tätt  och följsamt försvar och fartiga anfall. Efter 8.37 är ställningen 6-2 och Tyresö tar sin första timeout.

Efter 18.01 är det dags för Eskilstuna Guif att räcka in det gröna timeoutkortet. Då är ställningen 9-7 och hemmalaget har precis överlevt matchens första utvisning. Tyresö har fått igång spelet nu.

Till paus går man med 11-10 på tavlan. Bäst i hemmalaget i första halvlek är målvakten Josefin Brodd Björklund som förutom en straffräddning gör flera kvalificerade parader.

I andra halvlek drar Eskilstuna Guif ifrån till en fyramålsledning 18-14 som blir till 18-15. Efter 46.19 tar gästerna timeout. Två raka bortamål senare är det dags för Guif att ta en andra timeout efter 50.27. Spännande värre och ställningen är 18-17.

Efter drygt 12(!) minuter utan hemmamål lyckas Josefin Johansson trycka dit bollen. Kvitterat till 19-19!

Med 51 sekunder kvar på klockan tar Guif sin sista timeout. Guifs skott räddas och Tyresö får sista anfallet och tar sin sista timeout med 18 sekunder kvar av matchen! Tyresö får skottläge i sista sekunder och lyckas hitta en lucka. Tyresö vinner med 20-19. Vilken thriller!

Priset som bästa spelare utdelas till gästernas Johanna Hellgren och hemmalagets Josefin Brodd Björklund.