Skånela IF - Eskilstuna Guif 24-31 (Ht 11-13)

Skånela: Moa Andersson 4, Emma Persson 4, Veronica Wislander 4, Cornelia Küller 4, Anna Nygårds 3, Maja Wiklund 3, Sofia Eriksson 1, Martina Wedin Ohlsson 1

Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 8, Sofia Tenglin 6, Jessica Dickfors 5, Moa Lindqvist 3, Fanny Söderberg 2, Caroline Karlsson 2, Moa Hjalmarsson 2, Joline Jakobsson 1, Malin Almqvist 1, Josefin Brodd Björklund 1

Publik: 375

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Komfortabel seger i Märsta

En finfin laginsats kryddat med bra målvaktsspel av Josefine Brodd Björklund gav Eskilstuna Guif en komfortabel seger med 31-24(13-11) mot Skånela i Märsta.

Skånela gick upp till en 2-0-ledning innan Jessica Dickfors gjorde Eskilstuna Guifs första mål ca 4 minuter in i matchen.

Skånelas målvakt Gracia Zomi Axelsson fick en riktigt bra start på matchen, trots det kom gästerna in i matchen och Moa Hjalmarsson kontrade in ledning med 3-2 efter sju minuter spelade av matchen. Skånela kvitterade till 3-3 innan Sofia Tenglin gav oss bortaledning på nytt. Jessica Dickfors utökade ledningen till 5-3, innan Skånela reducerade.

Eskilstuna Guif svarade för ett miniryck och gick från 5-4 till 9-4, tre av de fyra målen gjordes av Josefin Johansson. Det gav oss matchens första timeout från Skånela 16.55 in i första halvleken. Två snabba hemmamål följde direkt efter timeouten, innan födelsedagsfiraren Sofia Tenglin gjorde två bortamål följt av ett mål av Fanny Söderberg och 12-6-ledning för Eskilstuna Guif.

Skånela gjorde efter 12-6 tre raka mål, Moa Hjalmarsson satte 13-9 för gästerna, vilket var ställningen då Eskilstuna Guif tog sin första timeout i matchen 26.52. Efter timeouten fortsatte Skånela att närma sig då de gjorde första halvlekens två sista mål, 13-11 i Eskilstuna Guif-favör efter 30 minuter således.

Sammantaget kändes Eskilstuna Guif något hetare under de första 30, men Skånelas målvakt Zomi Axelsson gjorde några riktigt svettiga räddningar och bidrog mycket till att matchen var fortsatt oviss in i andra halvlek.

Moa Lindqvist inledde målskyttet i andra, Skånela replikerade snabbt med två mål. Fem minuter in i andra halvlek ledde Eskilstuna Guif med 17-14, en ledning som växte till 20-15.

10.09 blev Eskilstuna Guifs Malin Almqvist utvisad vid ställningen 20-16 till gästerna. Skånela kröp återigen närmare efter tre raka mål, matchuret visade 12.30 i andra halvlek då Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen. Efter timeouten gjorde Caroline Karlsson två raka mål och Eskilstuna Guif hade på nytt en tremålsledning.

17.23 tog Skånela sin andra timeout i matchen, då ledde Eskilstuna Guif med 23-19. Straffräddning av Eskilstuna Guifs målvakt Josefine Brodd Björklund och två raka mål av gästerna, varav ett av målvakts-Björklund i tomt Skånela-mål följde efter hemmatimeouten innan hemmalaget svarade med tre mål i rad, med 6 minuter kvar ledde gästerna med 25-22.

Två raka mål av Eskilstuna Guif gav 27-22, en ledning som utökades ytterligare på slutet. När slutsignalen ljöd hade Eskilstuna Guif besegrat Skånela med 31-24 och i och med segern gjort ett litet miniryck i tabellen i kampen om kvalplats till damligan. Många var bra hos Eskilstuna Guif idag, Josefine Brodd Björklund fick matchsponsorns pris, men det fanns en hel del plusvarianter idag. Nästa match för damerna är på lördag 24/2 då Tyresö handboll kommer till Eskilstuna.