HK Drott Halmstad - Eskilstuna Guif 24-30 (Ht 12-12)

HK Drott: Cecilia Patriksson 7, Johanna Birkkjear Andersson 6,  Sanna Suoraniemi 4, Sally Sivertsson 3, Sara Olsson 2, Anna Wibring 2

Eskilstuna Guif: Lovisa Delac 6, Jessica Dickfors 5, Caroline Karlsson 4, Joline Jakobsson 4, Josefin Johansson 3, Sofia Tenglin 2, Elisa Sjöö 2, Fanny Söderberg 2, Moa Hjalmarsson 1, Josefin Brodd Björklund 1

Utvisningar: Drott 3x2, Guif 1x2

Efter en jämn inledningskvart där lagen följs åt fram till 6-6 tar hemmalaget Drott matchens första tvåmålsledning, 8-6. Eskilstuna Guif gör två snabba mål fram till 8-8 och därefter följs lagen åt målmässigt. Guif har stundtals problem med Drotts offensiva försvarsspel vilket renderar i tekniska fel. Efter 20.32 tar Guif sin första timeout vid ledning 11-10. Lovisa Delac fixar Guifs första tvåmålsledning fram till 10-12 med sin andra fullträff för kvällen. Men strax efter det är det åter helt jämnt, 12-12. En riktigt jämn historia så långt i Halmstad Arena. Sista sju minuterna av första halvlek förblir mållösa och till paus går man med 12-12 på tavlan.

Joline Jakobsson inleder målgörandet i andra halvlek med sitt första mål i matchen. Sen blir det en målexplosion fram till 14-15 då lagen byter mål med varandra. Efter en ny mållös period lyckas Drott bryta måltorkan och kvitterar till 15-15 och lagen följs åt återigen fram till 17-17, Drotts kvittering på matchens delikatess - en japanare.

Sen lyckas Guif rycka åt sig en tremålsledning till 17-20 och Drott som inlett andra halvlek med ett 6-0-försvar börjar återigen spela med ett utgrupperat försvar när Guif drabbas av en utvisning.

Efter 45 minuters spel är ställningen 20-23 och det verkar som att Guif kopplat ett litet grepp om matchen, inte minst tack vare målvakten Josefin Brodd Björklund som börjar få tag på boll efter boll. Efter 48.16 tar Guif sin andra timeout vid ställningen 21-23 efter att anfallsspelet gått lite i stå för Eskilstunalaget. Joline Jakobsson fixar två raka Guifmål fram till 21-25 varpå Drott tar timeout med 6.15 kvar av matchen.

Caroline Karlsson utökar ledningen ytterligare till 21-26 och det börjar lukta bortaseger och kvalplats till SHE! Efter en reducering till 22-26 lyfter Drott sitt försvar, det öppnar en lucka för Moa Hjalmarsson som sätter dit 22-27 och får med sig en utvisning som bonus. Äntligen ett odramatiskt slut för damerna som vinner med 24-30 och är därmed klara för SHE-kval, stort grattis!

180315 Drott vs Guif youtube

Klicka på bilden för att se matchen.

Det är Hallandsposten som sänder matchen och det krävs ett konto.

(Ett tips är att registrera ett konto för en krona och titta på matchen. Efter matchen kan du säga upp prenumerationen, då kan du se matchen för 1 kr.