• Damer
    Träningsmatch

VästeråsIrsta HF - Eskilstuna Guif 24 - 25 (13-18)

VästeråsIrsta HF:

Mål: Olivia Gemmel 5, Sara Frejd 3, Elin Lindén 3, Viola Paulsen 3, Charlotte Granfelt 3, Kristin Ullen 2, Wilma Svedung 1, Matilda Forsberg 1, Viktoria Hagström 1, Emilia Lövstad 1, Viktoria Otvander 1

Utvisningar: 2x2 min

Eskilstuna Guif:

Mål: Caroline Karlsson 5, Sofia Tenglin 4, Jessica Rydberg 4, Elisa Sjöö 3, Fanny Söderberg 2, Josefin Johansson 2, Lovisa Delac 2, Moa Lindqvist 2, Moa Hjalmarsson 1

Utvisningar: 3x2 min

Publik: 130

Eskilstuna Guif började strålande med ledning med 5-1 efter 5 minuter. Fantastiskt försvar och anfallsspel. Jennifer Wallin fixade matchens snyggaste assist efter 3 min med en studspassning från h9 ner till Sofia Tenglin som flippade in den. Det syntes inte att våra tjejer hade spelat match 2 timmar tidigare. Vid 8 min leder vi med 8-2 och vi släpper hela tiden bollen i rätt läge. 12-5 efter 15 min och VästeråsIrsta tar sin andra timeout, Eskilstuna Guif spelar ett inspirerande och aggressivt försvarsspel och Josefin Brodd kommer ut som en explosionsartad pansarvagn på 6 meters avsluten, 18-13 i paus.

Andra halvlek började med många tekniska fel från båda lagen. 21-18 efter 43 min och de tekniska felen fortsatte spegla andra halvleken. Elisa Sjöö kom runt snyggt från kanten och satte bollen ribba in och vi behöll ledningen med 23-19. Tyvärr slarvade vi lite för mycket så att VästeråsIrsta lyckades krypa ifatt till 25-23 efter 57 min. Sista minuterna blev väldigt spännande då VästeråsIrsta kom ikapp till 25-24 med 30 sekunder kvar av matchen och hade dessutom bollen. Våra tjejer är dock ett starkt gäng och lyckades hålla emot och segern är vår med 25-24. Extra plus till järnväggen Josefin Brodd, Elisa Sjöös fina 9 meters mål, Caroline Karlssons och Jessica Rydbergs samspel framåt.