Trötter: Linkan (Moa Lindqvist, intervjuarens tillägg)

Bästa fotbollsspelare: Amanda Ingvarsson

I samband med hemmapremiären auktionerar vi Jessicas speltröja från förra säsongen.

Amanda Ingvarsson

Klockan är 19:00 den 28:e september.

Det är fredagskväll och det är dags för damernas seriepremiär. Damerna likt herrarna startar också säsongen på hemmaplan i Stiga Sports Arena.

Förutsättningarna ser bra ut, Eskilstuna Guif kommer från en fin försäsong med vinster mot Spårvägens HF och Tumba HBK i ryggen. Vi håller tummarna för att vi går hem med ett roligare resultat än för två veckor sedan, när herrarna föll mot Alingsås.

Stiga Sports Arena är delad på mitten och Sheriffen hälsar publiken välkomna. 315 tappra åskådare på plats ikväll. Vi drar igång kalaset med inspring till hype-video och nedsläckt arena. Bra tryck i hallen, nu kör vi!

Torslanda/Bjurslätt (jag kommer efter denna mening kalla dem Torslanda, de kan ta det)inleder med anfall och anfallet avslutas med skott stolpe-ut. Snabb omställning från Eskilstuna Guif som stoppas effektivt.

Nästan två minuter in i matchen gör bortalaget 0-1 och målskytten heter Ellen Laanemets. Anfallet därpå kvitterar lagkapten Jessica Dickfors och matchen har börjat intensivt och jämt.

3:22: Skott från 9-meter från bortalaget som limmas(!) av Ingvarsson i buren, följt av fint utkast till Emilia Lövstad som sätter dit 2-1. Bra tempo i matchen!

05:38: 4-1 och Josefin Johansson har gjort sitt andra raka för kvällen. Bortalagets anfall därpå fångas upp av Eskilstuna Guif.

06:35: Dickfors skjuter stolpe-ut. Det var den tredje hittills i matchen, så med lite flyt på hemmalagets sida hade siffrorna varit större.

08:38: Bortalaget hänger dit den i Ingvarssons första och ställningen är nu 5-2. Eskilstuna Guif har koll på läget med effektivt anfall och stabilt försvar.

Med det sagt skjuter Dickfors i anfallet därpå, men efter fin räddning av Emma Johnson i bortaburen reducerar Torslanda ytterligare till 5-3 på kontring.

12:56 och matchen är kvitterad! Bortalaget har sakta men säkert tagit sig tillbaka in i matchen som såg rätt bekväm ut för Eskilstuna Guif till en början.

Efter ett tekniskt fel av hemmalaget har nu Torslanda stänkt in fyra mål i rad och har ledningen med 5-6. Time-Out Guif.

Matchens hittills bästa spelare Emma Johnson har spikat igen ordentligt i bortaburen och räddar friläge på friläge. Bortalaget utökar till 5-7 men snabb replik från Josefin Johansson från 7 meter. Vi har spelat drygt halva första halvlek.

Amanda Ingvarsson i Eskilstuna Guif vill inte vara sämre och börjar rada upp räddningar. Klockan står på 16:30 och Guif kvitterar till 7-7. Det blir en tight drabbning detta.

17:30: Guif har återtagit ledningen då lagkapten Dickfors vänder skottet till målvaktens andra hörn och sätter dit 8-7.

9-8 till Guif genom Fanny Söderberg och hallen har vaknat till liv igen! Bra tryck nu och Torslanda begär time-out. Vi har 10 minuter kvar av första halvlek.

22:50: Jessica Dickfors fortsätter göra mål och utökar till hemmaledning 11-9.

Med fem minuter kvar av halvleken börjar Guif få grepp om matchen igen, fint försvarsarbete tvingar bortalaget till tekniska fel och kontringen till 13-10 är ett faktum.

Första halvleken är slut och Guif har genom redan nämnde Jessica Dickfors fått ett litet försprång. Genom fint försvar och målvaktsspel har de också lyckats bättre i anfall (framförallt lagkaptenen), och leder matchen med 14-11.

Andra halvlek är igång och Guif startar i anfall. Hemmalaget har bytt in Emina Jonasson i målet.

Guifs första anfall avslutas med skott från 9-meter och räddning av bortakeepern. Snabb omställning av Torslandas Moa Solefors som gör sitt första för kvällen och reducerar till 14-12.

Jobbig start för hemmalaget i andra halvlek. Torslanda har hämtat in till 14-13 och fortsätter med ett stabilt försvarsspel. Guif får dock lite andrum då matchens första utvisning kommer 33:51 på Torslandas Kajsa Jonason. Guif belönas med straff men inbytte Alexandra Castegren räddar med en benparad.

Som sagt: Guif har svårt att få hål på bortlaget nu och Torslanda kvitterar i numerärt underläge till 14-14. Vi är sex minuter in i andra halvlek.

39:06: Guif har kommit tillbaka in i matchen genom Caroline Karlsson, som med en fin flipp över målvaktens huvud gör 16-14. 40 sekunder senare dunkar Josefin Johansson in 17-14 och bortalaget begär time-out.

41:00: Josefin Johansson har hittat rätt maskor i målet och dunkar in 19-15. Snabb replik från bortlaget till 19-16 och ledningen håller sig att allt jämt på 3-4 bollar.

Skyttet från 9-meter fortsätter sitta i kryssen för Eskilstuna Guif och vi har 21-17 med 15 minuter kvar av matchen.

Bortalagets mittsexa Moa Solefors har börjat få utrymme bakom sina försvarare och lägger in 21-18 bakom Ingvarsson i mål. Ingvarsson som bytts in efter att Jonasson inte fått tag i bollarna. Fortsatt jämn match men Guif håller avståndet.

Fin inspelning till linjen från Sofia Tenglin och Karlsson blir nedriven. Josefine Johansson tar revansch på Castegren och sätter dit 23-18 på straff och ledningen blir lite bekvämare.

48:30: Ingvarsson har stängt butiken och gör två räddningar i ett och samma anfall, och Guif har chansen att utöka till 24-18. Sagt och gjort: Fint framspelad av Johansson utökar Fanny Söderberg ledningen. Känns som att matchen sticker iväg nu och Torslanda testar punktmarkering på Johansson.

Detta hjälper dock föga när Jessica Rydberg sätter 25-18 bakom en chanslös Castegren. Bortalaget har svårt att täppa till i försvar och Castegren som inte får tag i bollarna byts ut.

Jag må ha tagit ut segern i förskott tidigare, men jag sticker ut hakan och säger att det är för sent för bortalaget. Ledningen är nu 7 bollar och vi har nio minuter kvar att spela.

53:02: Tempot har gått ned och tekniska felen har ökat hos båda lagen. Bortalaget försöker putsa till siffrorna men Guif har bra koll på läget. Framför allt när Ingvarsson som sagt redan har stängt butiken. Hon radar upp räddning på räddning och bortalaget börjar tappa hoppet.

54:32: Torslanda har börjat spela med "flygande målvakt" och har därmed numerärt överläge i anfall. Bra tempo och kanske kan de stöka till det lite för hemmaförsvaret.

Fem minuter kvar att spela: Jennie Toft i bortalaget dunkar upp den i Ingvarssons högra kryss till ställningen 25-20. Torslanda börjar få blodad tand och Guif får hålla sig kalla i anfallen för att säkra denna seger. Kanske blir lite nerv ändå.

57:00: Matchens gigant Amanda Ingvarsson säkrar segern när hon står rätt i målet och räddar bortalagets kantavslut. Guif leder med 25-21 och matchen är säkrad.

Matchens sista mål kommer 29:58 från bortalaget och strax därefter ljuder slutsignalen. Vinst för Eskilstuna Guif som förde matchen under 60 minuter. Bortalaget Torslanda hade några fina sekvenser men Guif räddade upp det fint, kom tillbaka från sina "mini-svackor" och vinner välförtjänt.