Har du någon dold talang, i sånt fall vilken? Oj, jag är tyvärr inte så talangfull av mig

Vad är det bästa med handboll som sport? Det går fort och det händer mycket hela tiden. Det gillar jag

Glader Emma A
Trötter Linkan
Svärmorsdröm Amanda
Bästa fotbollsspelare Mini-Emma

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad? Jag tror att vi fixar en topp 6 placering

Kryss mot Eslöv.

Efter haft varit i ledningen med som mest 6 bollar fick Eskilstuna Guifs damer nöja sig med 24-24 i söndagens match.

Eslöv började med boll mot ett för dagen blåklätt Eskilstuna Guif.
Noterbart var att Eslöv punktmarkerade Mia Lagumdzija från start.

Efter diverse skott utanför och en straffräddning av hemmalagets Amanda Ingvarsson så fick vi se matchens första mål 3.53 in i första halvleken, Josefin Johansson på ett fint skott. Josefin gjorde även 2-0 5.38 in i matchen. Eslöv reducerade i anfallet efteråt.

7 minuter in i första halvlek kvitterade Eslöv och även matchens första utvisning, då Mia Lagumdzija drar på sig den i samband med målet. Josefin Johansson gav åter hemmalaget ledningen med sitt tredje mål, denna gång på straff. Joline Jakobsson satte även 4-2 innan hemmalaget blev fulltaligt, 2-0 således med en spelare mindre på planen för hemmalaget.

10.30 hade vi 6-2 efter ett mycket bra inhopp av Joline Jakobsson där hon både sköt bra och fixade en straff. Gästerna svarade dock för 4 raka mål och var i kapp efter 13.30. Eslöv fortsatte med punktmarkering och 14.45 var man i ledning för första gången av matchen, vilket ledde till att Eskilstuna Guif tog timeout för första gången i matchen.

Eslöv ökade på till 8-6, och hade även ledningen med 9-7.

Vid ställningen 8-9 drabbades Eskilstuna Guif av sin andra utvisning, i samband med den kom 10-8 för gästerna. 9-10 kom i underläget, sen följde några minuters måltorka innan Josefin Johanssons femte mål gav 10-10 efter ca 22.40. En längre måltorka följde efter 10-10, trots utvisningar för bägge lagen, bägge lagens målvakter gjorde en del fina räddningar och en del tekniska fel och vi fick vänta till 29.57 innan Eslöv gjorde 11-10 och bortaledning i paus, där främst Amanda Ingvarssons målvaktsspel i hemmamålet var utmärkande.

Andra halvleken inleddes med lagkapten Jessica Dickfors första "balja", 11-11. Noterbart även att hemmalaget satte in Emina Jonasson i mål. Joline Jakobssons fjärde mål gav hemmaledning ca 1.50 in i andra halvlek innan Eslöv satte 12-12, Eslöv gjorde även 13-12, kvitterat återigen, denna gång Caroline Karlsson med hennes första fullträff.

Med 4.24 spelat med 13-14 på resultattavlan drabbades Eslöv av sin andra utvisning i matchen. Precis när Eslöv blivit fulltaligt hade hemmalaget gjort tre raka mål och gått upp till 16-14, två av dessa målen från Sofia Tenglin. 17-14 följde och gästerna tog timeout, tid 7.27. 18-14 och en Eslöv-utvisning följde.

Eskilstuna Guif fortsatte trumma på, 10.37 tog Eslöv sin tredje och sin sista timeout, då ledde hemmalaget med 19-14. Inbytte Emina Jonasson hade så här långt visat att Eskilstuna Guif förfogar över två bra målvakter.

12.26 drabbades Caroline Karlsson av sin andra utvisning, hemmaledning med 20-16. En längre måltorka innan Eslöv satte 20-17 på straff, vilket ledde till Eskilstuna Guif tog sin andra timeout i matchen med 17.51 spelat av den andra halvleken. 20-18 följde innan Mia Lagumdzija bröt Eskilstuna Guifs måltorka till 21-18. Eslöv gav dock inte slaget förlorat, hemmalagets ledning var fortsatt två mål med tio minuter kvar. Mia Lagumdzija drog in 22-19 och fick även med sig en bortautvisning. Mia visade än en gång vilken hög klass hon besitter då hon satte 23-19 för hemmalaget innan Eslöv reducerade till 23-20.

Eslöv, mycket tack vare en mycket duktig målvakt och bra skytte, kröp ännu närmare och 24.29 var det endast ett mål upp för hemmalaget, 23-22, I samma veva drog hemmalaget på sig en utvisning och 25.50 var gästerna ikapp. Mia Lagumdzija gjorde 24-23 med med 3.30 kvar, Eslöv replikerade snabbt, 24-24 med tre minuter kvar. Mer mål blev det inte i matchen trots att bägge lagen hade sina lägen att säkra segern.