Svärmorsdröm: Fanny
Bästa fotbollsspelare: Emina

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad?
-På den övre halvan

I samband med matchen auktionerar vi ut Josefin Johanssons tröja. Ge ditt bud här.

Övertygande seger mot OV Helsingborg

Eskilstuna Guifs damlag tog snabb revansch efter förlusten senast och besegrade OV Helsingborg med klara 31-22 i lördagens match i STIGA Sports Arena.

Caroline Karlsson saknades i hemmalaget, Emina Jonasson fick förtroendet i hemmamålet.

OV Helsingborg började med boll men misslyckades med att få till ett avslut så hemmalaget gick upp till 2-0 innan gästerna spräckte målnollan. Hemmalaget fortsatte dock att ösa på och hade 5-1 efter bland annat tre mål av matchens profil Josefin Johansson.

9.10 tog gästerna sin och matchens första timeout, då ledde Eskilstuna Guif med 7-2. Första målet efter timeouten gjordes dock av hemmalaget, innan OV gjorde sitt första spelmål ca 10.40 in i första halvlek. Gästerna gjorde ytterligare två mål innan Moa Lindqvist satte sitt andra mål i matchen fram till 9-5, två raka hemmamål följde efter det. Hemmalaget hade bra koll på händelserna, främst Sofia Tenglin och Josefin Johansson firade stora triumfer framåt och bakåt var Emina Jonasson riktigt stabil i målet.

I Slutet av halvleken drog hemmalaget upp till en åttamålsledning då Moa Lindqvist satte 16-8, åtta mål var även differensen i paus, 18-10 för hemmalaget.

OV Helsingborg bytte målvakt efter paus och testade ett offensivare försvar, det hindrade inte Jessica Dickfors från att göra andra halvlekens första mål.

Eskilstuna Guif hade fortsatt bra koll på händelserna, 21-11 stod det efter fem minuter efter att Sofia Tenglin showat in sitt sjunde mål i matchen.

8.21 in i andra halvlek tog hemmalaget sin första timeout i matchen, ställningen var då 22-13. Efter timeouten följde två raka hemmamål och Eskilstuna Guif gick mot en säker seger.

14 minuter in i andra halvlek var det 25-15 och OV Helsingborg testade med en extra utespelare, de kom något närmare i målprotokollet men det var aldrig riktigt någon fara på taket, med ca 18 minuter spelat av andra halvlek stod det 26-18.

23.38 tog gästerna sin andra timeout, 27-19 på resultattavlan och OV Helsingborg testade dubbelpunkt men det gav inget resultat till det bättre för gästerna. Efter en mycket imponerade hemmainsats där många fick speltid och alla dessutom gjorde det bra fick Anna Larsson spika segersiffrorna till 31-22.

Nu väntar två raka bortamatcher för Eskilstuna Guifs damlag. Nästa helg är det Tumba som gäller, därefter Drott. En liten uppmaning till er alla, gå och stötta Guif-damerna, ett riktigt spelskickligt lag som spelar en riktigt sevärd handboll.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 49SEK)