Bästa fotbollsspelare: Mathisen

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad? Topp fyra!

Höjdpunkter

Klar seger mot Tumba i Stiga Sports Arena

Eskilstuna Guifs damer tog en rejäl revansch på Tumba då de lyckades vinna med klara 26-17 (14-6) i fredagens match i damallsvenskan.

Eskilstuna Guif tog ledningen i matchen, Sofia Tenglin från kanten. Tumba kvitterade innan hemmalaget gjorde två raka mål och gick upp till 3-1 efter 4.15.

Hemmalaget hade även ledningen med 5-3, då hemmalaget drog på sig matchens första utvisning. En lyckad utvisning - för Eskilstuna Guif. Först tog Amanda Ingvarsson en straff från Eskilstuna Guif-bekantingen Jessica Rydberg, sedan lyckades även hemmalaget vinna sitt numerära underläge med 2-0, vilket ledde till att Tumba tog matchens första timeout 15.15 in i matchen vid ställningen 7-3 till hemmalaget.

Efter 20 minuter hade vi fortsatt fyra mål upp för hemmalaget, 9-5. Försvarsspelet var riktigt följsamt och även Amanda Ingvarsson, kvällens profil i hemmalaget, var riktigt bra mellan stolparna.

I matchminut 21 tog hemmalaget sin första timeout i matchen, ställningen var då 9-6. Hemmalaget fick en riktig fullträff efter timeouten. Hemmalaget svarade efter timeouten för resten av målen som gjordes i den första halvleken och gick upp till pausledning med 14-6. Sofia Tenglin hade stor show från sin vänsterkant och gjorde totalt 6 mål innan paussignalen ljöd, men det var även glädjande att se hemmalagets mycket fina försvars- och målvaktsspel.

I andra halvlek testade Tumba ett mer offensivt försvar, men Eskilstuna Guif fortsatte att ösa på. De tre första målen kom från hemmahänder, varav två från Josefin Johansson innan Tumba reducerade lite drygt fem minuter in i andra halvlek, 17-7 var ställningen då.

Eskilstuna Guif bytte målvakt efter ca sju minuter in i andra halvlek. Laget fortsatte dock att ösa på och var uppe i ledningen med 20-8 nio minuter in i den andra akten.

Hemmalaget gick runt på många spelare och det var många som var bra. Fortsatt tolv mål upp efter 47 minuter (22-10), Tumba krympte ledningen till tio mål (23-13 med tio kvar, 24-14 med fem minuter kvar) och det var naturligtvis en transportsträcka till slutsignalen. Tumba fick trösta sig med att svara för matchens tre sista mål vilket gjorde att när slutsignalen ljöd så stod det 26-17 på resultattavlan.

Sammantaget en mycket skön seger för Guifdamerna där många var bra denna kväll. En seger som ledde till att Eskilstuna Guif är kvar i toppstriden i den mycket jämna damallsvenskan. Härnäst väntar en långresa ner till Helsingborg, den matchen spelas nästa lördag.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 49 SEK)