Eskilstuna Guif - Spårvägen 31-24 (15-11)

Målskyttar Guif: Josefin Johansson 6, Moa Lindqvist 6, Sofia Tenglin 5, Caroline Karlsson 4, Joline Jakobsson 4, Mia Lagumdzija 4, Emma Andersson 1, Frida Haraldsson 1.

Födelsedatum: 22 juli 1994
Längd: 180cm
Vikt: över 20kg under 100kg
Position i laget: Målvakt
Tröjnummer (finns det någon anledning till att du har det numret får du gärna berätta varför): 1, jag fick en målvaktströja i julklapp när jag var i 10års åldern. På den tröjan var nummer 1 tryckt, efter det har det varit mitt tröjnummer.
Yrke/sysselsättning vid sidan av handbollen: Lärarstudent och vikarie

Sju favoriter:
Maträtt: Taco
Dryck: Cola Zero
Musikgrupp/artist: Ingen jag kan komma på.
Favoritlag utöver Eskilstuna Guif: Guif all the way.
Idrottsförebild: Niklas Landin
Resmål: London
Hemsida på internet: Instagram, dock är det en app.

För en som inte känner dig, hur skulle du beskriva dig själv som person?

Sarkastisk och målmedveten.

Har du någon dold talang, i sånt fall vilken?
Kan jonglera med tre tennisbollar.

Vad är det bästa med Eskilstuna som stad?
Närheten till allt.

Vad är det bästa med handboll som sport?
Adrenalinkicken!

Bästa egenskap som handbollsspelare?
Ger aldrig upp!

Egenskap att förbättra som handbollsspelare?
Flera stycken!

Spårvägen väntar, vad har du att säga om det motståndet?
Det ska bli skönt med revansch, det kommer att bli en jämn match.

Vilket är ditt bästa handbollsminne så här långt?
Definitivt mitt första mål någonsin. På bortaplan mot Skara kastade jag över hela planen när vi var en man mer, matchen vann vi med ett mål.

Vad är det bästa med att representera Eskilstuna Guif?
Alla spelare spelar för varandra, stämningen vi har i truppen gör mig stolt att spela för Guif.

Vem är enligt dig Eskilstuna Guifs;
Toker: Joline
Kloker: Frida
Glader: Emma A
Trötter: Emilia
Svärmorsdröm: Fanny
Bästa fotbollsspelare: Jag och Amanda som backpar (en framför och en bakom).

Vem i Eskilstuna Guif..
Klär sig bäst: Corre
Sjunger bäst: Oj, ingen aning, men Joline sjunger högst.
Har den största vinnarskallen: Fia
Är den största bollbegåvningen: Fia

Lägg ett bud på Eminas tröja.

Höjdpunkter

Komfortabel hemmaseger mot Spårvägen

Ett stabilt Eskilstuna Guif besegrade Spårvägen med klara 31-24 (15-11) i lördagens match i Stiga Sports Arena.

Amanda Ingvarsson startade i hemmamålet denna eftermiddag, det var Spåret som hittade nätet först innan Joline Jakobsson kvitterade efter 2.48 spelat.

En del målvaktsräddningar, träffar i målramen och tekniska fel följde och efter 6.15 hade vi 2-2.

8.37 hade vi hemmaledning för första gången, Joline Jakobsson fick måljubla för andra gången. Spårvägen svarade snabbt, men efter det gjorde Sofia Tenglin sina två första mål i matchen och det var första gången ett lag ledde med mer än ett mål.

Vid ställningen 7-6 drog Guifdamerna ifrån i målprotokollet. Fem raka hemmamål följde. Spårvägen hade svårt att komma till öppna lägen och när de väl lyckades komma till avslut stod Amanda Ingvarsson för en del fina räddningar.

Eskilstuna Guif hade fortsatt kontroll på händelserna och hade ledningen med både 13-7 och 14-8 innan Spårvägen kom något närmare innan paus, 15-11 var ställningen då efter en stabil första halvlek från hemmalaget.

Spårvägen inledde andra halvlek med att testa 7 mot 6-spel, något som resulterade i tre raka mål för Eskilstuna Guif i den tomma Spårvägen-buren, innan gästerna reducerade till 18-12, varpå Eskilstuna Guif gjorde ytterligare tre raka mål och hade 21-12 då Spårvägen tog timeout efter 4.50 spelat av den andra halvleken.

Efter timeouten kom Spårvägen med dubbelpunkt i försvaret då de valde att punktmarkera Mia Lagumdzija och Josefin Johansson, något som dock inte hade omedelbar effekt.

Hemmalaget hade tio mål upp med 44.30 spelat av den andra halvleken, Eskilstuna Guif hade fortsatt ett väldigt bra försvars och målvaktsspel. Spårvägen kröp något närmare efter två raka mål, innan Tenglin gjorde 26-17, nytt Spårvägen-svar med två raka mål, 7 måls ledning för hemmalaget och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout, vi hade då spelat 48.48.

Efter timeouten följde fyra mållösa minuter innan Spårvägen reducerade på nytt. Med 5.30 var det 27-21 på resultattavlan, två raka hemmamål i samma kryss följde och nu var det inte längre någon tvekan att segern skulle gå till Eskilstuna Guif. Med 2.13 gjorde Josefin Johansson 31-22 på straff, att sedan Spårvägen fick göra matchens två sista mål hade mindre betydelse för hur matchen skulle sluta.

Sammantaget en väldigt gedigen insats av Guifdamerna, främst försvars- och målvaktsspelet var stora plusvarianter idag. Drömmen om SHE lever i allra högsta grad efter detta. Nästa lördag väntar nästa match, även denna gång på hemmaplan - då kommer Skånela på besök. Den matchen spelas i Ellfolk Arena, vi ses då vänner.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 49 SEK)