Målskyttar: Frida Haraldsson 4, Mia Lagumdzija 4, Sofia Delac, 3, Moa Hjalmarsson 3, Fanny Söderberg 3, Emilia Lövstad 1

Matchvärd

Eskilstuna Bowlingcenter

Inför Aranäs med Josefin Holst.

Bortamatchen mot Tyresö senast slutade dessvärre med förlust. På söndag väntar Aranäs hemma i Stiga Sports Arena. David Sundgren tog pulsen på matchens hemmaprofil Josefin Holst inför matchen.

Josefins favoriter

Maträtt: Pasta med skaldjur
Dryck: Cola
Film: The Lucky One
App i telefonen: Sj-appen (mest använda i alla fall)
Idrottslag: Halmstad BK
Musikgrupp/artist: Ingen särskild, är periodare.
Hemsida på internet: Cmore

Kommentar till förra matchen, dessvärre förlust borta mot Tyresö?
Det gick inte alls som vi hade hoppats. Vi blev väldigt stressade i anfallet i början av matchen och den stressen hade vi med oss i vårt försvar och lyckades aldrig komma ifrån det under hela matchen. Vi gör dock 26 mål som är fördelat på många spelare om vi ska ta med oss något positivt från den matchen.

Vad har du att säga om din säsong så här långt?
Jag hade inga direkta förväntningar på mitt spel under höstsäsongen efter vart borta länge med knäskadan, utan känner mig mest tacksam över att jag kan spela handboll igen. Även om jag har spelat mycket och ibland skapligt så hoppas jag att vårsäsongen innehåller högre toppar men även en något högre lägstanivå.

Aranäs väntar på söndag, kommentar till det motståndet?
Det ska bli kul att möta dom hemma i Stiga där vi trots allt har fått till det lite bättre än bortamatcherna. De är ett bra lag med inga direkta svaga länkar så det blir en tuff match. Senast när vi mötte dom hade de ett riktigt bra skytte som vi måste få stopp på.

Vilket lag är roligast att spela mot?
Eslöv, har en del riktigt fina minnen mot dom.

Långa bussresor, hur fördriver du tiden på resande fot?
Försöker sova lite eller lyssna på podd eller musik.

Hur kommer det sig att du blev målvakt tror du?
Det var en blandning mellan att jag var yngst i laget och den som var minst bollrädd samt att jag var för snäll för att säga emot när tränarna frågade om jag kunde stå i mål. Hamnade i målet nästan direkt så mina erfarenheter som utespelare är små. Men det gick ganska bra så jag trivdes ändå bra där i målet.

Skillnaden på att vara målvakt framför ett defensivt/offensivt försvar?
Det är såklart lite skillnad på att ha ett defensivt eller offensivt försvar framför sig. Vid offensivt försvar blir det oftast lite mer närskott medan med ett defensivt försvar så får man vara mer beredd på lite skott utifrån, även om det givetvis kan komma en del genombrott vid lågt försvar också.

Räknar du räddningar/ber du någon räkna dina räddningar?
Brukar inte räkna räddningar själv, men oftast har jag fått siffror från målvaktstränarna/tränare oavsett om man velat eller inte. Statistik är intressant och kul att höra, speciellt om det går bra, men man ska inte stirra sig blind på det utan ibland kan det vara viktigare att ta rätt bollar än att ha en fin räddningsprocent.

Hur mycket tid ägnar du åt att granska dina motståndare?
Det beror lite på hur väl jag känner motståndarna och när man senast mötte dom, men ca 1,5-2 timmar brukar det bli.

Vem ska vi ha ett extra öga på i Eskilstuna Guif på söndag?
Jessica Dickfors tycker jag att ni ska hålla ett extra öga på. Alltid viktig i försvaret men även framåt, gjorde bland annat några viktiga mål i senaste hemmamatchen och det tror jag att hon gör på söndag igen.

Avslutningsvis, vem är Eskilstuna Guifs:

Kloker Dicken
Glader Malin
Toker Joline
Trötter Anna

Bra målvaktsspel och bra försvarsspel sammanfattar vi denna match vilket även slutsiffrorna 18-20 vittnar om.

Det fanns förhoppningar i andra halvlek att Guif skulle ta hem detta. Efter att ha spelat något stressat spel i början av första halvlek så blev det ett lugnare spel i slutet av första och början av andra. 10 min in i andra halvlek så var det lika efter att Guif hade legat under med som mest 4 bollar.

I första halvlek hade Guif mycket svårt att få igång skyttet och första målet kommer inte förrän efter  9 minuter på straff.

Frida Haraldsson byts in på niometer och gör direkt 2-5.

Guif tar timeout efter 14 minuter och efter det lossnar spelet lite. Framför allt så gör Holst några snygga räddningar som gör att Guif kan göra några snabba mål.

Ljuspunkt i första halvlek var Frida Haraldsson som med vilja och aggressivitet får in tre mål.

I andra halvlek börjar Guif spela ett mycket bra och lugnt spel. Holst gör många fina räddningar i målet och efter 47 minuter är Guif uppe i ledning med 16-15.

Men lite för snabba avslut gör att hela Guif´s spel åter igen blir stressat och man förlorar matchen med 2 mål.

Pris till bästa spelare går till Josefin Holst.

Tumnagel allsvenskan Josefin Holst

Klicka på bilden för att se matchen. Blir du månadssupporter till Eskilstuna Guif ser du samtliga matcher i allsvenskan.