Hemsida: Har ingen direkt favorit men skulle nog säga att handbollskanalen är den sidan jag mest är inne på.

Kommentar till förra matchen, seger mot Nacka HK?

Väldigt viktiga poäng som kändes skönt att ta. Det var en match vi verkligen var tvungna att vinna för att kunna hänga
kvar, vilket alla visade på plan. Extra viktigt att få med känslan i laget nu när två tuffa bortamatcher väntar.

Vad har du att säga om din säsong så här långt?

Jag tycker den varit lite fram och tillbaka. På grund av min tidigare korsbandsskada som hämmat mig så har jag inte kunnat
köra lika mycket handboll som jag velat, vilket har gjort att jag kanske inte presterat som jag tycker jag borde kunnat.

Drott väntar i Halmstad, vad har du att säga om det motståndet?

De är svårspelade på hemmaplan där de spelar jämnt mot de flesta lagen. De spelar rätt lurigt anfallsspel med allt ifrån skytte, genombrott och inspel. Det kommer krävas att vi håller ett bra försvar- och målvaktssspel samt att vi håller ned de tekniska felen. Gör vi det så har vi nog matchen.

Senast spelade ni oavgjort mot dem, vad minns du från den matchen?
Det var en väldigt jämn match där vi turades om att ha ledningen. Vi kvitterade i slutsekundrarna och lyckades då få med oss ett poäng.
Vad talar för att ni klarar nytt kontrakt i allsvenskan?
Svårt att säga i dagsläget, men ser vi till att vinna de matcher vi har kvar så är vi absolut kvar i allsvenskan.
Du och Tyra Schjött är uttagna till ungdomslandslaget, tankar kring det uppdraget?

Tycker det ska bli jättekul. Lagen vi ska möta är väldigt bra så det kommer bli tuffa och spännande matcher vilket jag
ser fram emot.

Du skrev tidigt på nytt kontrakt för Eskilstuna Guif under pågående säsong, hur gick dina tankar där?

Jag vill ju spela i Eskilstuna så länge jag går i skolan här så det kändes rätt med ett nytt kontrakt.

Långa resor, hur fördriver du helst tiden på resande fot?

Det händer såklart att man somnar några gånger under de långa resorna. Annars kollar jag på någon film/serie, umgås lite
och i värsta fall pluggar, eller jag brukar iallafall försöka (skratt).

Finns det någon anledning att du lirar i tröjnummer 19?

Har nog aldrig haft något speciellt nummer som jag spelat i, men ville inför den här säsongen ha ett tvåsiffrigt nummer
mellan 10-19 så då blev det bara 19.

Avslutningsvis, vem är Eskilstuna Guifs
Toker: Helt klart Joline Jakobsson
Glader: Väldigt sällan man ser Malin Bergqvist arg
Kloker: Inte alla som pluggar på KTH, så den går till Holst
Trötter: Om jag inte har helt fel har nog Cajsa Forsberg försovit sig några få gånger (ler)

Härlig seger borta mot Drott

Eskilstuna Guifs damer tog en synnerligen välbehövlig och mycket skön seger mot HK Drott borta i damallsvenskan. 28-26 skrevs siffrorna till och hoppet om nytt kontrakt lever vidare!

Det var mållöst i två minuter innan lagen gör varsitt mål, Eskilstuna Guifs första gjordes av Mia Lagumdzija då hon kvitterade till 1-1.

Drott svarade efter detta för tre raka mål och gick upp till 4-1 efter 5 minuters spel, en ledning som var 6-2 efter åtta minuter.

Hemmalaget fortsatte vara i målmässigt överläge, 8-5 efter tretton minuter. Försvaret hade höjt sig en aning efter de inledande minuterna och man kändes lite på gång när Caroline Karlssons andra mål gav oss 8-6.

Drott var dock fortsatt steget före på planen och i målprotokollet, vid ställningen 12-9 tog gästerna sin och matchens första timeout. Dessvärre för gästerna kontrade Drott in 13-9 innan Sofia Delacs andra mål i matchen gav oss 13-10.

Ledningen krympte sedan till 13-12 efter mål av Mia Lagumdzija och Moa Hjalmarsson och nu var det Drotts tur att ta timeout med 24.45 spelat av matchen. Eskilstuna Guifs försvar höll undan för baklängesmål och när Mia Lagumdzija hittade rätt för sjätte gången hade vi likaläge i matchen för första gången sedan 1-1.

Eskilstuna Guif gick även upp i ledningen med 14-13 efter sitt femte raka mål i matchen, innan ett straffmål gav oss 14-14. Med blott en sekund kvar av den första halvleken satte gästerna 15-14 då Malin Bergkvist hittade rätt från kanten.

Drott inledde den andra halvleken med att kvittera till 15-15 innan gästerna drog upp till en tremålsledning på mindre än fyra minuter efter bland annat två mål av Mia Lagumdzija.

Bortalaget var ordentligt påkopplade i försvaret nu och efter blott 5.18 hade vi 20-15 till Eskilstuna Guif, vilket ledde till att Drott lämnade in timeoutkortet för andra gången denna eftermiddag.

Någon omedelbar effekt av timeouten syntes inte till, utan det dröjde fyra minuter efter timeouten innan Drott hittade målet igen, då man reducerade till 16-21. Man fick även in 17-21 och höjde sitt försvarsspel, gästerna fortsatte dock spela bra bakåt.

Mia Lagumdzijas tionde mål gav 22-17 för gästerna, därefter följde varsin straffmiss för lagen och fem mål upp fortsatt med kvarten kvar.

Drott gav dock inte slaget förlorat, tre raka mål för hemmalaget gav oss 20-22 innan Moa Hjalmarsson satte 23-20.

Fortsatt dramatik dock, 21-23 och en missad Eskilstuna Guif-straff till. Dessbättre för gästerna missade Drott chansen att krympa ledningen till uddamålet och kapten Jessica Dickfors kontrade snyggt in 24-21, hennes första mål i matchen. 10 minuter återstod.

Med 7.45 kvar ledde Eskilstuna Guif med 25-21, då drabbades man av matchens första utvisning, en utvisning hemmalaget vann med 1-0.

Drott testade punktmarkering på Mia Lagumdzija efter att gästerna blivit fulltaliga, och via en straff blev det 23-25 med 4.30 kvar.

Två raka mål av Fanny Söderberg inom loppet av 19 sekunder för gästerna gav Eskilstuna Guif 27-23 och nu var goda råd dyra för Drott. 56.29 tog man timeout.

Man reducerade tämligen omgående till 24-27, och med minuten kvar reducerade man ytterligare till 25-27. Med 32 sekunder kvar satte sedan Caroline Karlsson 28-25 vilket avgjorde matchen. Att sedan Drott fick göra matchens sista mål kändes sekundärt denna eftermiddag.

En oerhört viktig seger för Guifdamerna. Många plusvarianter idag, nya tag på torsdag då topplaget Kärra väntar - även det på bortaplan.