Eskilstuna Guif - OV Helsingborg 20-17 (10-9)

Eskilstuna Guif: Josefine Johansson 6, Olivia Gemmel 5, Moa Hjalmarsson 4, Sofia Tenglin 3, Petronella Henriksson 1, Jessica Dickfors 1

OV Helsingborg: Emilia Blomberg 6, Martina Persson 4, Jessica Strand 2, Amanda Thörnblom 1, Ida Sandell 1, Maryann Orysakwe 1, Ellen Persson 1, Linnea Thulin 1

Utvisningar: Guif 3*2, OV Helsinborg 1*2

Publik: 301

Statistik:

Intervju med lagkapten Jessica Dickfors inför hemmapremiären

Seger i hemmapremiären med 20-17

Damerna befäste sin placering i serietoppen efter säsongens andra raka vinst. 301 åskådare var på plats i Skjulstahallen för att se damerna, som dagen till ära spelade i rosa matchställ, vinna mot OV Helsingborg. Första halvlek var jämn men det var Helsinborg som förde matchen och höll ledningen genom i stort sett hela första halvlek. Guif gjorde en hel del tekniska fel, trots detta lyckades man gå till pausvila med ställningen 10-9 efter att Moa Hjalmarsson satte en straff med 32 sekunder kvar.

Första halvan av andra halvlek var fortsatt jämn, först i mitten av halvlek kom det avgörande Guifrycket efter flera fina räddningar av Josefin Brodd Björklund och när Petronella Henriksson satte 18-15 så hade Guif ett säkert grepp om matchen.

Målbäst i Guif var Josefine Johansson med 6 mål. I OV Helsingborg utmärkte sig Emilia Blomberg med 6 mål.