24

Målskyttar Eskilstuna Guif: Caroline Karlsson 6, Olivia Gemmel 5, Sofia Tenglin 4, Moa Hjalmarsson 3, Jessica Dickfors 3, Josefin Johansson 1, Jennifer Wallin 1, Malin Almqvist 1, Moa Lindqvist 1.

Intervju med Olivia Gemmel

Moa Lindqvist matchvinnare i comebacken

Guif-damerna tog en stark seger på bortaplan mot Spårvägens HF med 25-24 (16-11). Matchvinnare blev Moa Lindqvist som satte 25-24-målet med blott 48 sekunder kvar av matchen.

"Det känns hur bra som helst, speciellt eftersom det blev så jämnt som det blev. Har inte riktigt matchtempo i kroppen och då känns det riktigt bra att den sitter" konstaterade matchvinnaren, som analyserade vidare hur Eskilstuna Guif kunde gå segrande ur striden "Jag anser att det berodde på att vi inte blev stressade när de ändrade i sitt försvarsspel i andra och gick upp på punkt, utan fortsatte lugnt och metodiskt. Vi fick även bra träff på dom i försvarsspelet sista kvarten och det kändes som vi orkade mer än dom." Till sist, lite spelare som Moa ville lyfta fram "Caroline Karlsson gjorde en jättebra match både framåt och bakåt, sen även Jessica Dickfors som klev fram och gjorde flera avgörande aktioner när matchen stod och vägde."

Eskilstuna Guif började matchen i Brännkyrkahallen bäst och hade ledningen med 3-1 efter tre minuters spel. Spårvägen svarade med att gå upp till 3-3, sedan turades lagen om att göra mål fram till 6-6. Eskilstuna Guif var det laget som hade ledningen, varpå Spårvägen kvitterade. Vid ställningen 6-6 gör gästerna ett miniryck fram till 6-9, två av dessa mål snyggt inprickade av Sofia Tenglin. Spårvägen svarade med två mål fram till 8-9, men Eskilstuna Guif agerar bestämt bakåt och får bra utdelning framåt och går upp till en fyra-målsledning innan Luksic/Moberger lägger in timeout-kortet för första gången i matchen med 27.18 spelade av första halvlek. När halvtidssignalen ljöd ledde Eskilstuna Guif med 16-11, sista målet inprickat på en säker straff från Olivia Gemmel. Sammantaget en mycket bra första halvlek från gästerna, anförda av mittsexan Caroline Karlsson som styrde försvaret bra och även satte fyra säkra avslut från linjen. Hos värdarna handlade i stort sett allt om Towe Andersson (6 mål) och Sanna Fiedorowicz (4 mål).

Andra halvlek inleddes med en rivstart av hemmalaget. Sex raka mål på 5.21 och helt plötsligt var det lika i matchen och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout. Ett lyckat drag, Eskilstuna Guif svarade med två raka mål, vilket ledde till att hemmalaget kände sig tvingade till att lämna in det gröna timeout-kortet. Spårvägen svarade med tre raka mål efter deras timeout, vilket ledde till att hemmalaget hade ledningen med 19-18 13 minuter in i andra, första gången "Spåret" ledde i matchen. Caroline Karlsson satte säkert sitt femte för kvällen och kvitterade.

17.30 in i andra halvlek beslöt sig Eskilstuna Guif för att byta målvakt (in med Brodd Björklund) och punktmarkera Towe Andersson och det blev en högdramatisk avslutning på kvällens match. Med tio minuter kvar stod det 21-21 på resultattavlan, Eskilstuna Guif satte då två raka mål. Spårvägen satte 22-23, en av gästernas främsta spelare Jessica Dickfors satte 22-24 med 2.50 kvar på matchen. Spårvägen vägrar dock att ge sig, de satte 23-24 på straff, och fick samtidigt med sig en utvisning på nyss nämnde Dickfors. Eskilstuna Guif misslyckades med att sätta 23-25, och värdarna fick in 24-24 med 1.15 kvar på matchen. Med 48 sekunder kvar satte sedan Moa Lindqvist sitt första mål i matchen, och i anfallet efter misslyckas Spårvägen med att få till ett avslut och Eskilstuna Guif lade beslag på bollen med ca 15 sekunder kvar och ledning med ett mål. Sista borta-timeouten togs med tio sekunder kvar och Guif höll kyligt i bollen under dessa slutsekunder och fick segerjubla!

Sammantaget en riktig rysare där undertecknad vill plussa stort för Guifs försvarsinsats över 60 minuter. Mina extra plus går till Caroline Karlsson och Jessica Dickfors idag, hos Spårvägen handlade det mesta om Towe Andersson och Sanna Fiedorowicz med 9 mål var!