Eskilstuna Guif - Skånela IF 22-28 (HT 15-18)

Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 6, Jessica Dickfors 6, Sofia Tenglin 3, Olivia Gemmel 3, Moa Lindqvist 3, Malin Almqvist 1

Skånela IF: Sofia Nyström 7, Kristin Thorleifsdottir 5, Moa Andersson 4, Anna Nygårds 2, Cornelia Kuller 2, Therese Eriksson 2, Maja Wiklund 2, Theres Östlund 1, Alicia Aldenbro 1, Veronica Wislander 1, Nathalie Norrman 1

Utvisningar: Guif 2*2 min, Skånela 2*2 min

Publik: 239

Intervju med tränaren "Mois"

Snäll match där Skånela drog längsta strået.

Första 5 min av matchen bytte lagen mål med varandra. Skånela spelade med högt tempo och Guif hade lite svårt i början för deras starka v9. Men en sned 5-1 gjorde att tjejerna fick mer stopp bakåt samt mer strukturerat anfallsspel gjorde att första halvlek var jämn. Men tyvärr hade hemmalaget lite för snabba anfall och för mycket slarv gjorde så att Skånela tog ett litet ryck i slutet av första halvlek och ledde med 15-18.

Andra halvlek inleddes med snabbt mål av Skånela till 15-19 och Skånela släppte därefter aldrig ledningen. Hemmatjejerna kom som närmast till 17-20 och slutresultatet blev 22-28. Generellt väldigt snäll match där det hade krävts mycket hårdare tag för en hemmavinst idag. Tyvärr var det tufft både framåt som bakåt idag och det är motigt att streta emot i uppförsbacke nästan hela matchen. Skånela är ett starkt motstånd och var bättre för dagen. Men våra tjejer är starka så det är bara att ladda om batterierna och ta nya tag i nästa kamp.