Eskilstuna Guif - Önnereds HK 25-23 (Ht 11-10)

Malin Almqvist 5,  Josefin Johansson 5,  Jessica Dickfors 4, Moa Hjalmarsson 4,  Sofia Tenglin 3, Olivia Gemmel 2,  Jennifer Wallin 2

Evelina Källhage 6, Ida Reinholdsson 4, Ellen Laanemets 3, Jessica Ahlert 3, Linnea Säreborn 3, Amanda >Borgström 2, Sofia Tegstedt 1, Jessica Ehrnbring 1

Statistik:

Intervju med Peter Luksic

Media

Ekuriren - Två toppmatcher med Guif på söndag

Matchen inleddes i snabbt tempo och lagen bytte mål med varandra, det stod 3-3 på tavlan efter 7 spelade minuter. Guif hade chans att ta ledningen för första gångenJosefin Brodd Björklund i matchen men missade en strafflobb och Önnered satte istället bollen i nästa anfall till 3-4. Guif revanscherade sig snabbt med en fin straffräddning av Josefine Brodd.

Guif tvingade Önnered till sin första timeout vid ställningen 4-4 med 14.38 på klockan. Vid spel 6-5 spel tog Guif ledningen för första gången. Efter 2 raka mål av lagkapten Dickfors från högerstruten så stod det 7-5 på tavlan.
Guifs första timeout kom när Luksic lämnade in kortet vid ställningen 8-7 efter dryga 21 spelminuter.  Vid 9-9 gjorde Brodd en snygg dubbelräddning och Guif satte sen skön rull på bollen i nästa anfall och det stod 10-9 efter snyggt avslut av Sofia Tenglin. Vi gick till pausvila vid ställningen 11-10.

Andra halvlek inleds med snygg räddning av Brodd och i anfallet efter sätter Malin Almqvist bollen till 12-10. Efter ett ryck till 15-12 tvingades Önnered till sin andra timeout.
Efter punktmarkering från Önnered så krympte guifledningen till 17-16 och Luksic lämnade in timeoutkortet för andra gången. Efter 17 spelminuter så utjämnade Önnered till 19 - 19. Gästerna återtog ledning efter mål av Amanda Borgström till 20-21. Guifs tur att punktmarkera vilket var ett lyckat drag då kvitteringen av Dickfors till 23-22 snart satt. Med drygt 4 minuter kvar av matchen vid ställningen 24-23 tar Önnered sin sista timeout. I anfallet efter gör Brodd 3 räddningar och Dickfors utvisas. Önnereds tilldöms bollen på nytt och Brodd klistrar nästa skott! De sista minuterna stänger Brodd butiken helt och Guif vinner till sist mycket välförtjänt mot serieledarna med 25-23!
Brodd utsågs inte helt oväntat till matchens lirare. Målbäst i hemmalaget blev Malin Almqvist och Josefin Johansson med 5 mål vardera.
En riktig kämparinsats av Eskilstuna Guif som blev laget som spräckte Önnereds segersvit, gött!