RP Linköping: Elin Sjöbrink 10, Fanny Söderberg 3, Elisa Sjöö 1, Olivia Törnholm 1, Alice Hägg 1, Mika Thorsson 1

Eskilstuna Guif: Sofia Tenglin 7, Olivia Gemmel 6, Jennifer Wallin 5, Josefin Johansson 5, Caroline Karlsson 2, Moa HJalmarsson 2

Säsongen hittills har varit bra. Spelet har varit lite upp och ner, men vi har vunnit även när vi inte spelat så bra. En tredjeplats (i nuläget) är jättebra. Vi har inte så stor
trupp, men den trupp vi har är riktigt bra.

Imorgon väntar RP Linköping på bortaplan. Känslan inför matchen?

Det ska bli riktigt roligt att spela match igen. Sista inför juluppehållet, så det är bara tuta och köra!

Vilken matchbild skulle du vilja se mot RP?

Den matchbild jag vill se är att vi tar tag i taktpinnen från start. Krigar bakåt och springer mycket. Får vi till vårt försvar och målvaktsspel har vi goda chanser att få åka hem med 2 poäng imorgon. Något jag mer vill se är hjärta och inställning.

Läget i laget?

Det har varit lite sjukdomar och skador på spelare i perioder under hösten.  Man kan säga att juluppehållet kommer lägligt. Imorgon till Linköping kommer vi åka med full trupp.

Matchen mellan bortalaget Eskilstuna Guif och hemmalaget RP började skakigt för bortalaget. RP börjar med att ta ledningen med 1-0 och bortalaget gör inte sitt första mål för än efter 5 minuter in i matchen. Lagen följs åt och skillnaden är inte mer än två mål som mest mellan lagen.  Den fart som Eskilstuna laget brukar spela

Tenglin OV hemma

med saknades helt. Bortalaget hade även svårt att få stopp på RPs Elin Sjöbrink som matade in hela 7 mål i första halvlek. Vid halvtidsvila ligger bortalaget under med hela 11-8.

Andra halvlek blir en helt annan historia. Guif kliver in på banan och sätter tryck direkt. Bortalaget hämtar snabbt in det tremålsunderläge som de hamnat i och kliver snabbt ifrån. Efter 35 minuter är ställningen 12-12 men det är sista gången RP ens är i närheten av ledning. Guiflaget springer ifrån hemmalaget i andra halvlek och vinner med 17-27, en enkel vinst på pappret men en otroligt stark mental kraft krävdes för att vända underläget.