Eskilstuna Guif - GT Söder 25-28 (Ht 13-11)

Eskilstuna Guif: Sofia Tenglin 6, Jessica Dickfors 5, Olivia Gemmel 4,  Josefin Johansson 3, Jennifer Wallin 2, Malin Almqvist 2, Caroline Karlsson 1, Moa HJalmarsson 1, Moa Lindqvist 1

GT Söder: Sanna Stolperud 6, Gabrielle Hagman 5, Lina Stolperud 4, Amanda Kimström 3, Alexandra Siirala 2, Jenny Haglund 2, Yasmin Domonji 2, Emelie Kindlund 2, Linn Åberg 2

Utvisningar: Guif 7x2, GT Söder 4x2, 1 rött kort (efter 3 utvisningar)

Publik: 388

Statistik

Intervju med Caroline Karlsson

Hemmalaget inleder bäst och går fram till ledning 5-3 efter drygt 7 minuter då gästerna tar en timeout. Timeouten har önskad effekt och snabbt ändras ställningen till 6-8. Men matchen vänder igen och hemmalaget leder i paus med 13-11.

Tyvärr var detta inte sista omslaget i matchen. GT Söder spetsar till skyttet och tätar till försvaret och kan vinna tämligen komfortabelt med 28-25. Gästernas offensiva försvar lockade fram en hel del tekniska fel och när Guif hittade fria lägen i andra halvlek plockade gästernas målvakt fram storliret.

Guif har chans till snabb revansch då lagen möts igen redan på lördag.