GT Söder - Eskilstuna Guif 17-25 (Ht 10-11)

GT Söder: Alexandra Siirala 5, Sanna Stolperud 3, Emelie Kindlund 3, Linn Åberg 2, Lina Stolperud 1, Moa Hagberg 1, Gabrielle Hagman 1,  Mikaela Geberg 1

Eskilstuna Guif: Olivia Gemmel 8, Caroline Karlsson 5, Sofia Tenglin 3,  Josefin Johansson 3, Moa Lindqvist 2, Jennifer Wallin 1, Malin Almqvist 1, Moa HJalmarsson 1, Jessica Dickfors 1

Utvisningar: Guif 1x2

Publik: 170

Statistik

Peter Lusic vit

Det blev en tung förlust för damlaget senast hemma mot GT Söder där man inte lyckades lösa motståndarnas offensiva försvar. Peter Luksic, tränare för damerna, hur har snacket gått i veckan?

Vi har pratat om vad vi kan göra bättre och att vi måste höja oss spelmässigt. Samt att vi måste fortsätta jobba hårt på träningarna.

Nu finns ju läge för en snabb revansch. Hur ska ni lösa GT Söders jobbiga 3-2-1-försvar?

Det gäller att minimera våra tekniska fel och att göra det enkelt för varandra och göra varandra bra. Vi måste även släppa bollen lite tidigare och hålla oss till det vi pratat om. För trots allt, vi gör många bra saker också, och det måste vi ta med oss.

Hur är läget i laget?

Det ser bra ut, alla är friska. Några har lite känningar men är inget som ska störa inför lördagens match.

Ni hade nästan full trupp senast vilket inte hört till vanligheterna denna säsong, hur ser laget ut på lördag?

På lördag så kommer inte Alice Andersson eller Emma Andersson att vara med då de har match med Göksten på söndag.

Bortamatchen spelas lördag 14/1 klockan 16.30 och den kan man se online (kostnad 40 kr) via följande länk.

Härlig revansch i dagens bortamatch mot GT Söder. Det var en jämn första halvlek där Eskilstuna Guif ledde med 10-11 i halvtid. Tjejerna spelade ett fint försvars- och målvaktsspel men på grund av lite för mycket slarv framåt så var första halvlek jämn.

I andra halvlek visade våra tjejer hur bra dom verkligen är. Fantastiskt försvars- och målvaktsspel, fint kontringsspel och tydligt uppstyrda anfall. Detta gjorde att våra tjejer gjorde 8 raka mål och slutresultatet blev 17-25 till Eskilstuna Guif. Stor eloge idag till hela kollektivet. Extra plus till Josefin Björklund Brodd som gjorde klassräddningar och Caroline Karlsson som var stentuff bakåt och gjorde många fina prestationer framåt.

Redan på onsdag är det match igen då RP Linköping kommer på besök till Skjulsta! Kom och stötta våra tjejer då!