Eskilstuna Guif - Kungälvs HK 27-21 (Ht 14-12)

Eskilstuna Guif: Sofia Tenglin 7,  Josefin Johansson 4, Caroline Karlsson 4, Malin Almqvist 4, Olivia Gemmel 3, Jennifer Wallin 3, Moa Hjalmarsson 2

Kungälvs HK: Victoria Strålman 7, Amelia Lundbäck 5, Clara Lerby 3, Rebecka Karlsson 2, Emilia Lindmark 2,  Julia Bredeby 1, Wilma Pettersson 1

Statistik

För damlaget är det för tillfället många toppmöten på raken. Vi tog ett snack med Olivia Gemmel för att kolla på läget.Olivia Gemmel vit

Härnäst väntar hemmamatch mot seriefyran Kungälv som ni slog på bortaplan innan jul, nästa helg möter ni tabelltvåan Skånela i Märsta. Är det spännande även för spelarna med oerhört viktiga matcher som avlöser varandra?

Ja, klart det är spännande, men mest bara roligt! Dock bara om vi vinner😁😁

Ni har fortsatt en fin placering i Allsvenskan och om formen och tendensen håller i sig blir det återigen kvalspel upp till SHE. Är det svårt att låta bli att tankarna svävar iväg mot våren?

Det är klart man tänkt mycket på det. Men försöker fokusera på de matcher som är kvar och försöka vinna dom. Sen tar vi det andra när det kommer.

Snöplig förlust senast mot serieledarna Önnered, hur sur var den torsken och har ni repat er?

Riktigt tungt. Bryta ihop och komma igen, ja den har vi lagt bakom oss. Vi tar med oss det vi gjorde bra.

Scenario: likaläge mot Kungälv och ni får straffkast det sista som händer. Olivia Gemmel tar bollen och kliver med bestämda steg fram till sjumeterslinjen. Vad händer i ditt huvud just då och vad gör du för att hålla dig lugn?

Jag försöker tänka att det är vilken straff som helst och allt det bra som händer om jag sätter den.

Olivia Gemmel inleder målskyttet för hemmalaget. Men då har gästerna redan hunnit med tre fullträffar. Matchinledningen är en fyrverkeri av tekniska fel och missade skott. Eskilstuna Guif försöker komma ikapp men Kungälv håller avståndet på 1-3 mål fram till ställningen 6-9 då hemmalaget tar timeout. En straffräddning (Josefin Brodd) och tre raka Guifmål är det lika 9 efter 20 minuters spel, det får bortacoachen, mångsysslaren, Per Johansson att lämna in det gröna timeoutkortet för första gången.

Två raka Kungälvmål följs upp av tre Guifmål på raken och det är hemmaledning för första gången i matchen. Till pausvilan går man med siffrorna 14-12 på resultattavlan. Den senare halvan av första halvlek domineras av Malin Almqvist med fyra genombrottsmål.

Om vi ska nämna nåt om själva pausen så var kaffet lagom starkt och varmt och kondisbitarna färska. Stort tack till alla ideella som jobbar med våra arrangemang <3

Kungälvs Victoria Strålman inleder andra halvlek helt gudomligt med tre raka mål och gästerna leder igen. Men hemmalaget lyckas åter ta ledningen med 18-16 då Kungälv tar en ny timeout. Trots några hemmautvisningar lyckas Guif utöka till 20-17.

Sen följer en period med mängder av tekniska fel och färre mål. Josefin Johansson dunkar in 22-18 med tio kvar och strax efter det tar hemmalaget en timeout. 51.15 på klockan. Jennifer Wallin utökar till 23-18 efter några fina parader av Josefin Brodd. Wallin tar avslutet även nästa anfall när Olivia Gemmel punktas bort - 24-19!

Brodd har stängt butiken sen länge (stänger tydligen kl 19 på lördagar) och ett nytt Guifmål av Caroline Karlsson tvingar gästerna till sin sista timeout efter 57.06 vid ställningen 25-19. Det blir till slut en stabil hemmaseger med 27-21, tack för kaffet!

Till matchens lirare utser matchvärden Röda Havet hos gästerna nämnda Victoria Strålman och i ett jämnt hemmalag burväktaren Josefin Brodd.