Eskilstuna Guif - Lidingö SK 24-21 (Ht 12-10)

Eskilstuna Guif: Josefin Johansson 7, Sofia Tenglin 6, Malin Almqvist 4, Caroline Karlsson 3, Jennifer Wallin 2, Moa Hjalmarsson 1, Moa Lindqvist 1

Lidingö SK: Jessica Rydberg 7, Helena Stenqvist 4, Signe Wallgren 4, Hanna Elénius 3, Caroline Wahlberg 2, Emma Jonsson 1

Utvisningar: Guif 3x2, Lidingö 4x2

Publik: 301

Statistik

Eskilstuna Guif, med endast sju utespelare i dagens trupp, börjar sömnigt med en hel del tekniska misstag. Gästerna Lidingö tar initiativet och går till en 4-2-ledning. Därefter vaknar hemmalaget, minskar tekniska felen och gör fyra raka mål fram till hemmaledning 6-4. Lidingö fortsätter med sitt malande anfallsspel och kontrar med att göra 4-0 under en mållös åtta minuter lång period för hemmalaget. Ställning 6-8 således i en väldigt svängig inledning av matchen. Emina Jonasson ersätter Josefin Brodd i hemmakassen, Emina börjar med en straffräddning och som logiken förespråkar gör Guif fyra raka mål fram till 10-8. Sen byter lagen mål med varandra och efter 30 minuters spel står det 12-10 på resultattavlan.

Andra halvlek kontrolleras stabilt av hemmalaget och man gör en stabil laginsats och vinner med 24-21.

Bäst hos Lidingö målvakten Veronica Larsson och Jessica Rydberg. Bäst i Guif var Emina Jonasson.