Eskilstuna Guif: Jennifer Wallin 6, Sofia Tenglin 5,  Josefin Johansson 4, Olivia Gemmel 3, Caroline Karlsson 3, Malin Almqvist 1, Moa Lindqvist 1

Boden IF: ,Emmy Nordmark 8, Mariana Lopes 6, Annica Ölén 4, Ekaterina Lubyanaya 4, Carin Bergdahl 2, Johanna Widegren 2, Hanna Vågstedt 1, Sara Nordström 1

-Spelartruppen ser idag annorlunda ut än tidigare. Vi kommer vara fullt på bänken, då vi tar upp spelare från Göksten.

-Det har sett bra ut, koncentrerat på träningarna. Vi har jobbat mycket med att få ihop det sista och pratat mycket om att vara noggranna i varje moment/situation.

Om nya arenan:

-Den nya arenan är fantastisk och ger en inspiration och energi. Kändes väldigt bra när vi tränade där senast. Bara positivt och nu hoppas vi på att det kommer många och hejar på oss. Mycket bra jobb av alla som varit delaktiga på något sätt att få ihop en så fin arena.

Om Boden Handboll:

-Boden är duktiga och spelar en snabb handboll. Vill komma till avslut snabbt så det gäller för oss att vara med hela tiden. Spelar ett tufft 6-0 försvar där de vill ställa om och kontra. Det är framför allt deras 9 m spelare som är extra farliga.

Moa Lindqvist skriver sig in i historieböckerna med sitt kontringsmål fram till hemmaledning 1-0. Guif hänger med till 2-2 men sen tar de tekniska felen ut sin rätt och Boden kan segla ifrån till 3-9 efter dryga kvarten. Då får Boden en straff som inhoppande Emina Jonasson räddar, blir det injektionssprutan för hemmalaget?

Jennifer Wallin gör Guifs fjärde mål, snyggt avstämt skott. Sen följer en riktigt fin guifperiod och man lyckas knapra igen avståndet till 8-11 när Boden tar timeout efter 24.56. Sen görs bara två mål resten av halvleken och det är gästerna som har den fördelen. Till paus går man med 8-13 på resultattavlan.

Boden inleder andra halvlek med en spelare utvisad. Gästerna plockar ut målvakten och Guif lyckas straffa hårt med två mål i öppen kasse. Även det uppställda anfallsspelet börjar visa god gammal form och Guif knappar igen till 12-14. Men efter 39.42 står det 13-18 och hemmalaget tar timeout.

18-21 är ställningen med 10 minuter kvar. Boden rycker ifrån och Guif knappar igen verkar vara matchens melodi. Efter 52.26 tar Boden timeout vid ställningen 19-22. Närmare än så kommer inte Guif i denna match och Boden vinner till slut med 23-28.

Till matchens lirare utser matchvärd Sigillet Sofie Hansen, målvakten i Boden, och Jennifer Wallin i hemmalaget Eskilstuna Guif.

Match två spelas uppe i Boden tisdagen efter påsk, dvs 18 april.