Eskilstuna Guif - Skånela IF 26-27 (Ht 11-15)

Eskilstuna Guif: Fanny Söderberg 5, Jessica Rydberg 5, Josefin Johansson 5, Jennifer Wallin 3, Lovisa Delac 3, Sofia Tenglin 3, Malin Almqvist 1, Elisa Sjöö 1

Skånela: Moa Andersson 11, Cornelia Küller 4, Nathalie Norrman 4, Veronica Wislander 2, Fanny Küller 2, Anna Nygårds 1, Sofia Eriksson 1, Emma Persson 1, Maja Wiklund 1

Vi tog ett snack med tränaren Johan Moberger inför matchen.

Johan Moberger

Damlaget har spelat fem matcher, tre bortaförluster och två hemmavinster är saldot hittills, då blir det väl vinst på lördag enligt den logiken?

-Vi går alltid för vinst oavsett om vi spelar hemma eller borta. Men visst vore det skönt med en vinst igen i nya hallen.

Skånela blev en tuff nöt förra säsongen, hur behöver ni göra för att slå dem?

-Att vi håller oss till det vi pratat om, noggrannhet och tydlighet. Vinna varje delmoment på plan, såväl försvar som anfall. Minimerar vi de tekniska felen så är vi svåra att slå.

Två veckor sen senaste matchen, hur har ni utnyttjat tiden?

- Vi har tränat på som vanligt och jobbat vidare med det vi vill förbättra. Några har kört lite återhämtning av småskador.

Eskilstuna Guif uppmärksammar Mustaschkampen (insamling till prostatacancerforskning) och spelar i blåa tröjor, tankar kring det?

- Jag tycker det är jättebra. Precis som när vi spelar i rosa tröjor, vill hjälpa till och stötta de som blir drabbade av cancer och forskningen givetvis.

Vi uppmärksammar Mustaschkampen i samband med denna match! Eskilstuna Guif kommer att spela denna match i blåa tröjor som sedan auktioneras ut på hemsidan. Alla intäkter från auktionen går oavkortat till Prostatacancerförbundets insamling.

Vi har även en egen insamling via swish. Swisha valfritt belopp till nummer 123 137 08 04 (Guif Marknadsaktivitet) och skriv "BLÅ" i meddelandefältet.

Mustaschkampen 2017 blå 2

Matchvärd Nordic Spice

Hemmalaget inleder med en stark defensiv där målvakten Emina Jonasson radar upp räddning på räddning när väl Skånela kommer till lägen. Eskilstuna Guif, i sina blåa tröjor, hittar fram till en massa fina mållägen men Skånelas målvakt Louise Eriksson har även hon vaknat på rätt sida.

Inledningsvis en målfattig historia fram till 12:42 då bortalaget tar en timeout när Josefin Johansson precis kastat in en projektil fram till 3-1.

Fem minuter senare står det 5-6 efter rena rama målkavalkaden av bortalaget.

Efter 18:28 ökar Skånela på till 5-7 och hemmalaget tar sin första timeout.

Bortalaget ökar på ännu mer och leder som mest med sex mål. Eskilstuna Guif knappar igen lite grann fram till halvtid då vi har 11-15 på tavlan. Första kvarten på poäng till hemmalaget, andra kvarten är det omvända roller.

Även inledningen av halvlek två är målsnål. Efter fem minuter har lagen gjort varsitt mål. Skånela behåller kommandot och Eskilstuna Guif hittar inga medel att knappa in resultatmässigt. Efter 43 minuter kommer Josefin Brodd Björklund in i hemmamålet i ett försök att få lite fler räddningar.

En sexmålsledning blir till tremålsledning och Skånela tar timeout efter 52:33. 21-24 på tavlan.

När det återstår 40 sekunder av matchen tar Skånela en ny timeout. Då har Jennifer Wallin precis kvitterat till 26-26 efter en mäktig slutforcering av hemmalaget!

Skånela får straff i slutsekunderna, sätter den och vinner matchen med 26-27.