HK GP: Hampus Tenö 10, Kasper Larsson 5, Jonas Karlsson 4, Carl Gabrielsson 2, Isak Älgekrans 2,

HK Cliff: Simon Hjortenbo 8, Adam Blanche 6, Adam Norman 4, Erik Borgenhäll 4, Natanael Blomberg 2, Max Gugolz 2, Maximilian Bninderis, Viktor Bergklint

HK Clif: 7x2min

Publik: 105

Statistik:

Seger för GP mot serieledarna Cliff med 29-28 (14-16)

Söndagseftermiddagens match för GP slutade med vinst 29-28 (14-16) mot serieledande Cliff.

Det blev en riktigt svängig match i Stiga Sports Arena när Hammarbys farmarlag, HK Cliff kom på besök.

Cliff med tre raka segrar inledde bäst mot GP som hittills inte hade tagit någon poäng. GP hade svårt att hänga med bakåt mot ett rörligt Cliff och framåt blev man stillastående mot Cliffs utgrupperade försvar. Vid ställningen 2-6 efter knappt nio minuter tvingades GP till timeout.

Det blev lite dock ingen förbättring och när Cliff gjorde 10-4 genom duktige skytten Adam Norman efter 14 minuter var det inte många som trodde på seger för GP.

Då ändrade GP försvarsspel och satte Kasper Larsson som spets i ett 5-1 försvar. Ett genidrag skulle det visa sig. GP fick fart på fötterna när var och en måste täcka större ytor. Man fick stopp på Cliffs duktige mittnia Simon Hjortenbo. Gustav Torbersson gjorde en kanonmatch som tvåa till vänster i försvaret och Erik Borgenhäll som härjat friskt innanför frikastlinjen fastnade nu hos ”Gurra” istället. Jesper Hedar tog hand om mitten och Edvin Jobark styrde högra sidan av försvaret. Mattias Hildenborg började komma åt bollarna när Cliff fick svårare lägen. Framåt började man springa mer och framför allt var det Hampus Tenö som hittade luckor i Cliffs försvar. Man jobbade sig sakta men säkert närmare och i halvtid var ställningen 14-16.

Andra halvlek började med att Edvin Jobark (som gjorde sin bästa match i GP för säsongen) gjorde mål redan efter 12 sekunder när GP utnyttjade ett numerärt överläge. När Jesper Hedar snappade upp en lös boll och vräkte in 17-17 tre minuter in i andra var man ifatt. Efter en utvisning på samma Jesper Hedar minuten senare höll på att bli kostbar. Cliff gjorde två mål under utvisningen och fortsatte med ytterligare två fram och plötsligt låg GP under med 17-21.

Matchen vände dock på nytt och när högernian Martin Anglenius gjorde ett ”omöjligt” mål från vänsternia-positionen med ryggen halvt mot mål fram till 23-22 var GP i ledningen för första gången. GP fortsatte mala på och ledde som mest med 28-25.

Slutet blev dramatiskt. GP hade ledningen med 29-28 men med passivitetsvarning tvingades man till ett sämre avslut med 15 sekunder kvar. Cliff kom dock aldrig till avslut efter ett uppoffrande försvarsspel och årets första seger kunder bärgas.

Hela laget ska ha beröm för sin insats och lite extra plus för mittnian Hampus Tenös spel framåt (10 mål) och Kasper Larsson (vänsterkant) som haft det lite trögt ett tag svarade nu för 5 mål och ett bra jobb bakåt.

I Cliff var mittnian Simon Hjortenbo målbäst med 8 mål. Plus också till ytterniorna Adam Norman och Erik Borgenhäll med 4 mål vardera. Även skicklige linjespelaren Adam Blanche som svarade för 6 mål ska framhållas.