GP: Kasper Larsson 5, Carl Gabrielsson 4, Calle Swahn 4, Linus Gustavsson 3, Gustav Torbersson 3, Teodor Berg 3, Edvin Jobark 3, Marcus Rosenqvist 2, Martin Anglenius 2, Samuel Bumber 1

HK Miffe: Albin Enquist 4, Emil Zettervall 3, Hugo Baryard 3, Gabriel Enquist 2, Leon Rindborn 2, Johan Dahl 1, Oscar Sandell 1

Hemsidan träffade Kasper Larsson inför bortamatchen mot Miffe HK.

Bortamatch mot HK Miffe. Vad vet du om motståndet?
- Inte så mycket egentligen spelmässigt. Tror dom har förlorat alla sina matcher så det känns som en match vi borde kunna vinna.

Hur vill du att matchbilden ska se ut?
- Jag skulle vilja säga aggressivt försvarspel, tillsammans med bra målvaktspel. Därifrån kan vi få enkla kontringar & lätta mål så vi inte behöver kriga så mycket i det uppställda anfallsspelet.

Har ni tränat på något speciellt inför matchen mot HK Miffe?
- Nja, det skulle jag inte vilja säga. Vi har gått igenom lite detaljer i våra spelval framåt, och tittat vad vi kan göra bättre där.

Det här är första säsongen du spelar seniorhandboll. Hur upplever du skillnaden mot ungdomshandboll?
- Den största skillnaden är väl storleken på gubbarna man möter. En aning mer hår på bröstet & möjligtvis mer muskler än oss.

Hur är läget i laget?
- Läget i laget känns bra. Söndagens seger mot Cliff var otroligt viktig för oss, och det är något vi ska bygga vidare på!

GP vann bortamatchen mot HK Miffe med klara 30-16 efter 11-7 i paus.

Annars började matchen illa. Missade avslut framåt och ett passivt 6-0 försvar gjorde att HK Miffe kunde gå upp i ledning 6-1 efter drygt 10 minuter. Efter en timeout ändrade man försvarsspel till 5-1 med Kasper Larsson som spets. Precis som i hemma-matchen mot Cliff förra veckan visade det sig vara rätt medicin.

Försvarsspelet skärptes, Mattias Hildenborg kunde briljera i målet och släppte bara en boll till förbi sig i första halvlek. Man fick flertal enkla mål i kontringar och kunde enkelt vända matchen till sin fördel och ta ledningen med 11-7 när det var dags för pausfikat.

Man fortsatte dominera i andra halvlek. Gustav Torbersson inledde med två raka mål, GP drog ifrån allt mer och segern var aldrig i fara.

Stabil insats efter en sömning inledning. Bra insats av högersexan Carl Gabrielsson. Kasper Larsson funkade bra som spets i försvaret och fick även prova på att spela på 9 meter framåt.

Mattias Hildenborg riktigt bra i målet med en bra bit över 50% i räddningar. Med kvarten kvar och ställningen 21-10 fick Tim Haag (lagets ålderman ikväll med sina 20 år) hoppa in i målet och göra comeback efter en knäskada.

Nu väntar ett uppehåll innan GP möter Hallstahammar hemma 11 november. Som ”förmatch” spelar då damlaget mot Skånela. Vi ses väl då?