IFK Nyköping: Fredrik Andersson 7, Olle Ivarsson Hamberg 6, Lucas Carman 4, Martin Gustafsson 4, Simon Skuthälla 3, Hampus Engstrand 2, Emil Eriksson 2, Chrisopher Wallinder 2, David Trosell 1, Olle Röken 1,

HK GP: Kasper Larsson 8, Gustav Torbersson 4, Isac Älgekrans 3 Jonas Karlsson 3, Martin Eek 2, Linus Gustavsson 1, Calle Swahn 1, Edvin Jobark 1.

Publik: 423

GP chanslöst mot serieledarna IFK Nyköping.

GP var chanslösa mot IFK Nyköping i fredagskvällens bortamatch i Rosvalla arena. Det började med att IFK Nyköping tog kommandot direkt. Redan efter dryga två minuter hade man tagit ledning med 3-0. Ett stillastående och defensivt GP-försvar tillät hemmalaget att göra lite vad man ville. Högernian i IFK Nyköping, Fredrik Andersson, var den som hade roligast och svarade för fyra av hemmalagets 6 första mål.

GP försökte med att ändra försvarsspel till 5-1 efter 10 minuters spel och ställningen 7-4 till hemmalaget men fick inte fart på fötterna och efter 15.46 tog GP timeout vid ställningen 10-5. Det gav tyvärr ingen effekt och hemmalaget kunde fortsätta dominera.

Framåt hade GP svårt mot IFK Nyköpings försvar där mittlåset Christopher Wålinder enkelt styrde GP-spelarna dit han ville. Många skott ur dåliga lägen hamnade utanför och över.

Efter 20 minuter bytte Tim Haag av Mattias Hildenborg i målet vid ställningen 12-6 till hemmalaget. Tim fick inte heller så mycket hjälp i målet och IFK Nyköping kunde enkelt gå till pausledning med 20-10.

Andra halvlek inleddes betydligt bättre av GP med bättre rörelse i försvaret. Man lyckades också bättre framåt där Gustav Torbersson pricksköt med kraft och Kasper Larsson svarade för några luriga avslut. Med ett bättre försvarsspel fick även Tim Haag tag på några bollar och GP kunde göra 6-2 i inledningen av andra halvlek.

Hemmalaget som hade slagit av på takten i tron att matchen var avgjord tvingades till timeout efter 10 minuter av andra halvlek när ställningen var 22-16. IFK Nyköping började sen återigen att få enkla mål och även om GP hade bättre snurr på anfallsspelet så kunde hemmalaget kontrollera matchen. Tim Haag fick inte tag på bollarna längre och Mattias Hildenborg återkom i målet men hade också han svårt mot hemmalaget som fick komma alldeles för nära.

GP kämpade på med till slut kunde IFK Nyköping vinna rättvist med 32-25.

Positivt i GP var ett väl utspritt målskytte och en bra andra halvlek trots stort underläge. Extra plus till Kasper Larsson som gjorde 8 mål och fungerade bra på nio meter trots att han normalt spelar på vänsterkanten. Kul också att se att Gustav Torbersson börjar hitta målet.

Bäst i IFK Nyköping var försvarsbjässen Christopher Wålinder och högernian Fredrik Andersson (7 mål).