29

Målskyttar HK GP:

Isak Älgekrans 11, Eric Johansson 9, Linus Gustavsson 3, Edvin Jobark 3, Samuel Bumber 2, Gustav Torbersson 2, Thim Ahlin 2, Carl Gabrielsson 1, Martin Eek 1.

Viktig seger för GP.

Det blev en skön seger för GP hemma mot Lindesbergs farmarlag LIF Blå på söndagseftermiddagen. GP började klart bäst och tog snabbt ledningen med 4-0. Man fortsatte att dominera första halvlek. Framåt var det Eric Johansson som styrde med både egna mål och fina passningar. Bakåt tvingade man Lif Blå till svåra lägen och Mattias Hildenborg kunde plocka det mesta som kom igenom försvaret.

Efter att Eric satt 12-6 efter drygt 18 minuter tog Lif Blå timeout och punktade sen Eric resten av matchen. GP höll dock undan resten av halvleken och kunde gå till halvtidsvila med ledning 17-11.

Lif Blå kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och spelade på ett helt annat sätt. Bättre rörelse framåt gjorde att GP försvaret gång på gång gick bort sig och framför allt var det linjespelaren Freddy Lindblad som fick fritt spelrum.

Framåt hade GP det svårare med Eric Johansson punktad men Isak Älgekrans tog stort ansvar och lyckades få in bollar från både kanten och nio meter. Även Linus Gustavsson glimtade till med sina snabba fötter emellanåt. Eric lyckades också slita sig loss från sin punktmarkering några gånger och slänga in ett par bollar.

Lif Blå närmade sig men kom aldrig närmare än två mål när man gjorde 28-30 med knappt fem minuter kvar.

Skön seger för GP som nu har samma poäng som LIF Blå och fick lite häng på lagen ovanför.

Bäst i GP var Eric Johansson (9 mål trots punkt) och Isak Älgekrans 11 mål. Mattias Hildenborg strålande i första halvlek med 60% räddningar men mattades i andra men slutade ändå på drygt 40%.

I Lindesberg var linjespelaren Freddy Lindblad klart bäst och gjorde 12 mål totalt. Plus också till säkre straffskytten Johan  Westerberg.