HK GP: Kasper Larsson 9, Carl Gabrielsson 7, Linus Gustavsson 4, Martin Anglenius 4, Albin Ahlin 2, Teodor Berg 2, Hampus Tenö 1, Hugo Holmén 1

Norrköping IF: Emil Eriksson 9, Jonas Simonsson 5, Måns Ahlström 3, Daniel Vänskä 2, Henric Fredriksson 2, Martin Eek 1, Felix Kleveberg 1, Arvid Rohdin 1, Kevin Poikela 1

Hemsidan träffade GP:s nya tränare inför seriepremiären Lördag 29/9.

Du är ny som tränare för GP. Vem är Stefan Karlsson?

En 35-åring från Hallstahammar. Som är uppväxt i en riktigt handbollsfamilj. Då både farfar och pappa spelat elitseriehandboll med Guif. Därav blev det rätt naturligt när jag flyttade hit till stan som 16-åring och gick handbollsgymnasiet. Sen varit staden trogen sen dess. Som aktiv själv så spelade jag i Hallstahammars SK,Guif juniorerna/GP och sedan i HK Eskil. Sen tränarkarriären började i HK Eskil där jag startade med Eskil P94. Efter det hade jag Eskils A-lag i 5 säsonger. Sen nu mitt senaste uppdrag innan GP var Hallstahammar SK som jag arbetade i 3 säsonger med.

Hur har försäsongen varit?

Försäsongen har varit bra! Killarna har legat på 4-5 kollektiva pass i veckan. Ända sedan slutet av april med ett brejk i juni-juli. Där fokusen framförallt legat på att bygga upp fysiken. Vilket jag tror vi lyckats bra med då vi träningsspelat mot div.1-lag nu i augusti. Där vi verkligen stått upp bra i matcherna. Så de bådar gott inför säsongen.

Vilken typ av handboll kan vi förvänta oss av GP denna säsong?

Vi försöker jobba med att GP ska spela så liknande handboll som möjligt som A-laget gör när det kommer till spelval osv. För att förberedda spelarna för ev. A-lagsspel. Men jag hoppas vi kan få till ett bra målvakts-och försvarsspel under säsongen framförallt. Där vi kan spela en snabb och frejdig handboll med mycket snabba omställningar. Sen har jag väl några ess i rockärmen som vi kommer ta till under säsongen också!

Vad har ni i GP för målsättning?

Vår målsättning inom gruppen i år är att vi ska göra anspråk på någon av top 3-platserna. Så vi kan få upp GP ett pinnhål i seriesystemet. För tror div.1-spel är en bättre plattform för våra unga spelare att utvecklas i. Men för det gäller det hårt och målmedvetet jobb under hela säsongen för laget.

Då närmar sig seriepremiären mot Norrköping. Hur är det med premiärnerverna?

Det är väldigt lugnt just nu. Men när lördagen kommer och det väl börjar bli dags. Då kommer de säkert kittlas lite extra i magen! Men det hör till och nu vill man inget hellre än köra igång efter försäsongen så de ska bara bli kul.

Vad vet ni om Norrköping som motståndare?

Har faktiskt väldigt dålig koll på Norrköping. Jag vet att de missa i kvalet upp ifrån div.3 i våras. Men fick en friplats till div.2 pga urdragningar. Men där stannar min kunskap om dem. Så jag fokuserar mer på vad vi själva ska göra på planen på lördag istället.

GP avgjorde med jätteryck i andra halvlek.

GP tog emot den relativt nystartade klubben Norrköping IF i Ellfolk arena på lördagseftermiddagen.

GP startade bäst med högt tempo och kunde snabbt rycka till sig en ledning med 4-1 efter att ha spelat bort Norrköpingsförsvaret samtidigt som man hade ett bra försvar som motståndarna inte kom igenom.

Norrköping som blev uppflyttade till i år hade ett betydligt lägre tempo och tyvärr föll GP in i detta tempo, vilket gjorde att Norrköpingsspelarna kunde promenera igenom ett GP-försvar som hade tappat sin aggressivitet man hade i inledning.

Framåt fortsatte man dock med sitt fina spel och hittade ideligen luckor. Bra bredd på spelen där framför allt högerkantens Carl Gabrielsson lyckades få in bollen från ibland omöjliga lägen.

Resten av halvleken blev jämn och slutade med GP ledning 17-14.

Norrköping inledde sen målskyttet i andra halvlek via en straff fram till 17-15.

Därefter kom en riktigt bra period av GP. Målvakten Mattias Hildenborg tog allt under en period och GP kunde göra åtta raka mål fram till 25-15 på dryga sju minuter. Då var det 20 minuter kvar och matchen kändes avgjord.

Lite sämre spel framåt igen samtidigt som Norrköpings målvakt Victor Thapper storspelade i målet gjorde att Norrköping kunde krypa närmare. Segern var dock aldrig i fara och när matchen blåstes av stod GP som segrare med 30-25.

Plus till 9-målsskytten Kasper Larsson som inledde på kanten men sen var som bäst på nio meter. Bra var också Carl Gabrielsson (7 mål) med ett flertal mål både på kontring och från högerkanten.

Bäst i Norrköping var tunge linjespelaren Emil Eriksson (9 mål) och målvakten Victor Thapper som kom in i andra halvlek.