Målskyttar HK GP: Kasper Larsson 6, Edvin Jobark 5, Carl Gabrielsson 4, Linus Gustavsson 4, Martin Anglenius 3, Hugo Holmén 2, Hampus Tenö 2, Robin Andersson Dickfors 2, Teodor Berg 2, Samuel Bumber 1.

Målskyttar HK Järnvägen: Emil Nässjander 5, Rasmus Bergman 4, Victor Spennare 4, Robert Fransson 3, Adam Nässjander 3, André Danielsson 2, Daniel Björkman 2, Oskar Heikkinen 1, Gustaf Öster 1, Jonathan Hummelgård 1.

Kaffe, kaka, tredje raka för HK GP.

I lördags eftermiddag mötte HK GP det tippade topplaget HK Järnvägen i Stiga sports arena.

Två ditintills obesegrade lag som om man ska döma av lördagens match kommer att ligga kvar i toppen.

HK Järnvägen inledde bäst när duktige målvakten Gustaf Öster tog det mesta och tog ledningen med 4-2. Bakåt hade HK GP inledningsvis problem med HK Järnvägens kontringar och inspel till linjen.

Man stretade dock på och kom via snabba fötter, bra fart och variation i anfallsspelet in i matchen. Efter 10 minuter gjorde man tre raka mål och gick från 4-5 till 7-5 och därefter följdes lagen åt under resten av halvleken. Med fem minuter kvar av första halvlek åkte Edvin Jobark på en riktig flygtur när han uppe i luften blev knuffad av HK Järnvägens Emil Nässjander. Det såg riktigt otäckt ut när Edvin landade tungt och vred sig i smärtor. Edvin skulle dock komma tillbaka och spela en avgörande roll i slutskedet av matchen.

Första halvlek slutade så småningom med ledning för HK GP, 16-15.

I slutet av första halvlek hade HK GP gått upp i ett 5-1-försvar vilket visade sig bli väldigt lyckosamt när man fortsatte med det i andra halvlek. HK Järnvägen fick märkbart svårt att komma till bra lägen. Framåt fortsatte HK GP trumma på med snabba fötter och kunde sakta men säkert dra ifrån. När Kasper Larsson satte 27-22 på en straff med knappa åtta minuter kvar tvingades HK Järnvägen ta en timeout.

HK Järnvägen växlade om till ett offensivt 3-2-1-försvar som stressade HK GP till lite för snabba avslut ur dåliga lägen och HK Järnvägen kunde då göra två snabba mål.

Då var det dags för Edvin Jobark att kliva fram. Två anfall i rad gjorde han mål på genombrott. HK Järnvägen stack emellan med ett mål innan Edvin Jobark på nytt försökte sig på ett genombrott. Denna gång blev han nedriven men fick ändå ut en passning till högerkantens Carl Gabrielsson som satte bollen säkert i mål fram till 30-25 med två och halv minut kvar och matchen var avgjord.

Carl Gabrielsson gjorde sen ytterligare ett mål på kontring innan HK Järnvägen fastställde slutresultatet till 31-26 på straff.

Gedigen laginsats av unga HK GP där endast en spelare var över 20 år. I HK Järnvägen var det tvärtom, endast en spelare under 20 år.

HG GPs snabba spel tog musten ur det tyngre HK Järnvägen som inte såg ut att orka hela matchen i det tempo som HK GP satte upp.

Bra insatser överlag i HK GP. Edvin Jobark bra både framåt (5 mål) och bakåt. Linus Gustavsson prisad som matchens lirare efter att hela tiden varit ett orosmoment för HK Järnvägen med sina snabba fötter. Robin Andersson Dickfors bidrog med fina passningar och spred ett lugn med sin rutin.