Målskyttar GP: Linus Gustavsson 6, Kasper Larsson 5, Hampus Tenö 4, Martin Anglenius 3, Carl Gabrielsson 2, Isak Älgekrans 2, Milton Granfors 1, Calle Swahn 1.

Carl Gabrielsson inför matchen mot Örebro SK:

Du har varit med i matchtruppen i Handbollsligan vid några tillfällen. Beskriv känslan första gången?

En känsla som är väldigt svår att beskriva. Det är något som man kämpat efter sedan man börja spela handboll, att få vara med i A-truppen. Väldigt pirrigt men motiverande på samma gång!

Örebro på hemmaplan väntar. Vad blir viktigast för att kunna vinna matchen?

Nyckeln för att vinna mot Örebro är att få till det bakåt och trycka. Vi har en bred talangfull trupp där alla vill bidra så det gäller att köra 100%.

Viken matchbild förväntar du dig?

Tror på en bra start där vi kör hårt från början och gasar hela vägen in. Örebro är inget lag man ska underskatta dock. Dem gamla ex-guifarna Rasmus Brolin & Tim Haag besitter mycket kvalitet som kan vara avgörande för Örebro.

Frustrerat HK GP förlorade mot Örebro.

Nej. Det var inte mycket som stämde när HK GP tog emot Örebro SK i Ellfolk. Det började bra när Linus Gustavsson gjorde två snabba mål i inledning och gav HK GP ledningen med 2-0.

Därefter gjorde Jesper Edfeldt fyra raka mål för Örebro mot ett stillastående hemmaförsvar.

Framåt fick inte HK GP till det alls. Det gick alldeles för långsamt och man försökte sig på individuella genombrott istället för att spela sig fram till lägen.

När man fick stopp på Jesper Edfeldt bakåt tappade man istället bort linjespelaren Felix Samuelsson som hittade rätt fem gånger innan paus och Örebro kunde rättvist gå till halvtidsledning med 15-11.

Ett lite hetare HK GP kom ut i andra halvlek. Det var intensivare försvarsarbete och Kasper Larsson höll ett extra vakande öga på Jesper Edfeldt som låg bakom det mesta hos Örebro.

Lite kvickare anfallsspel ledde också till att man lättare fick några mål framåt. Efter knappt nio minuter skiljde bara ett mål (16-17). Man kom dock aldrig ifatt och förbi.

Lite för mycket stress med för snabba avslut och tappade bollar störde. Man fick också ett flertal domslut emot sig och frustrationen steg.

Man försökte med ett utgrupperat försvar men det blev för glest bakom och Örebrospelarna kunde enkelt glida igenom och göra enkla mål.

Örebro kunde åter glida ifrån i målprotokollet och vann till slut rättvist med 29-24.

Bäst i HK GP var Linus Gustavsson som försökte hela matchen igenom och gjorde 6 mål.

I Örebro var det Jesper Edfeldt som låg bakom det mesta och blev prisad som matchens lirare.