Målskyttar GP: Kasper Larsson 8, Linus Gustavsson 5, Martin Anglenius 4, Teodor Berg 3, Calle Swahn 3, Jesper Hedar 3, Hampus Tenö 2, Isak Älgekrans 1, Erik Åskag 1, Edvin Jobark 1.

Du har varit en av GP:s mest framträdande spelare under säsongen.

Helt okej, lite upp och ner i vissa matcher men så länge vi fortsätter vinna så är jag nöjd.

Du tränar med Herrlaget. Vad betyder det för din utveckling?

Det är positivt för min utveckling eftersom man möter och tränar med bättre spelare vilket gör att man måste ta i 100% hela tiden.

Hemmamatch mot VästeråsIrsta.  Tankar inför matchen?

Kul med match igen! Föra matchen mot dem var en jämn kamp som kunde ha slutat hur som. Känner att vi kan bättre än vad vi visade föra matchen mot dem.

Vad blir viktigast för er om ni skall kunna vinna matchen mot VästeråsIrsta?

Fortsätta i samma spår som vanligt, bra försvarspel och trycka mycket framåt.

HK GP fortsatt i serieledning.

På lördagseftermiddagen tog HK GP emot VästeråsIrsta HK hemma i Stiga Sports Arena.

HK GP inledde bäst. Med bra försvars och målvaktsspel kunde man snabbt rycka till sig en ledning med fyra mål när Kasper Larsson kontrade in 9-5.

En timeout från VästeråsIrsta blev följden av detta men HK GP fortsatte att dominera. Jesper Hedar och Teodor Berg såg till att det var stängt i mitten och Gustav Ålgars i mål tog det mesta av det som kom igenom.

Framåt lyckades HK GP med ett varierat anfallsspel ganska enkelt göra mål. Man har tidigare under säsongen haft lite svårt att få till linjespelet men nu funkade det riktigt bra.

HK GP kunde gå till en halvtidsledning med en klar ledning (18-12).

I andra halvlek började det dock gå lite trögare. Flera spelare i HK GP började se lite trötta ut. Sämre fart och mer individuella försök gjorde att VästeråsIrsta kunde få tag på bollarna bakåt och kontra.

Snart nog var ledningen nere i två mål (20-18) och VästeråsIrsta hade ytterligare chanser att reducera. Hade det inte varit för Gustav Ålgars målvaktsspel hade det kunnat bli ännu jämnare.

HK GP Lyckades så småningom få ordning på spelet igen och kunde gå fram till en sjumålsledning 28-21 och då trodde nog de flesta att segern var klar.

VästeråsIrsta gav dock inte upp och närmade sig igen. Hampus Tenö snackade till sig en utvisning vid ställningen 29-26 och dygt två minuter kvar och gav på så sätt bortalaget en extra chans.

I efterföljande anfall spelade sig VästeråsIrsta fram till ett bra kantläge från höger som Gustav Ålgars lyckades styra i stolpen. Kasper Larsson gjorde sen en fin satsning och sprang igenom och satte 30-26. När sen VästeråsIrsta drog på sig en offensiv foul och Edvin Jobark kunde sätta 31-26 från högerkanten var saken klar. VästeråsIrsta fastställde sen slutresultatet till 31-27 genom sin bäste spelare, Linus Eriksson.

Bra kollektiv insats av HK GP som hade 10 olika målskyttar i matchen. Kul att linjespelarna nu fick lite bollar att jobba med. Man gick runt på tre linjespelare, Jesper Hedar, Teodor Berg och Calle Swahn som gjorde tre mål var. Bra målvaktsspel av Gustav Ålgars som räddade flera frilägen när matchen stod och vägde i andra halvlek. Han blev också prisad som bäste spelare i hemmalaget.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 39 SEK)