HK GP - Norrköpings HK 35-22 (17-13)

Målskyttar GP: Kasper Larsson 9, Carl Gabrielsson 8, Linus Gustavsson 6, Martin Anglenius 5, Anton Karlsson 2, Teodor Berg 2, David Landin 2, Erik Åskag 1.

HK GP vann enkelt mot toppkonkurrenten och gick upp i serieledning.

På onsdagskvällen tog HK GP emot Norrköpings HK hemma i Stiga Sports Arena. De flesta hade förväntat sig en jämn match och det blev jämnt inledningsvis.

HK GP hade inga större problem med Norrköpings utgrupperade försvar utan sprang med snabba fötter igenom gång efter annan. Tyvärr var man lite glesa bakåt så Norrköping kom till massvis med fina lägen.

Tempot var högt och det var HK GP som klarade det bäst, vilket märktes i slutet av första halvlek när HK GP gjorde ett litet ryck och gick från 13-12 till halvtidsledning 17-13.

Andra halvlek började med att Norrköping närmade sig i målprotokollet. HK GP fortsatte dock att springa och det sög musten ur Norrköping som fick allt svårare att komma till avslut. När sen Mattias Hildenborg spikade igen i målet kunde HK GP göra ett avgörande ryck och göra 10-1 på dryga 12 minuter. Man gick då från 19-18 till 29-18 med åtta minuter kvar att spela. Förutom ett bra försvars och målvaktsspel så var högerkantens Carl Gabrielsson väldigt lyckosam tillsammans med Linus Gustavsson på nio meter och Kasper Larsson som både spelade på nio meter och vänsterkanten.

Man sprang enkelt igenom Norrköpingsförsvaret. HK GP stod sen bra upp bakåt och tvingade Norrköping till svåra avslut. Norrköping försökte med att punkta Linus Gustavsson men det gav inget resultat utan HK GP kunde fortsätta att dominera och tillslut vinna klart med 35-22 och gå upp i serieledning.

Skön seger där alla levererade. Extra plus till försvars- och målvaktsspelet. Mattias Hildenborg slutar på dryga 50% räddningar (33% i första och 66% i andra). Priset till matchens lirare gick till högerkantens Carl Gabrielsson.

Klicka på bilden för att se matchen (kostnad 39SEK)