HK GP - Tumba 30-19 (14-9)

Målskyttar GP: Carl Gabrielsson 8, Kasper Larsson 8, Linus Gustavsson 6, Martin Anglenius 2, Anton Karlsson 2, Erik Åskag 2, Hampus Tenö 2.

HK GP behåller serieledningen.

På lördagskvällen tog HK GP emot Tumba HK hemma i Stiga Sports Arena. Efter urladdningen mot Norrköping i onsdags hade man svårt att få igång spelet mot bottenlaget Tumba.

Lite för lågt tempo, mycket solokörningar och dåliga avslut gjorde att Tumba hängde med bra. Sista tio minuterna i första halvlek gjord dock HK GP ett litet miniryck när man satte Kasper Larsson som spets i ett 5-1-försvar. Man fick stopp på Tumbas anfallsspel och kunde gå från 8-7 till halvtidsledning 14-9.

Man började även andra halvlek bra. Gustav Ålgars tog det han skulle i målet inklusive en straff, vilket ledde till enkla mål framåt och ledning 19-12. Man trodde att HK GP skulle springa ifrån men Tumba vägrade ge upp och lagen bytte mål med varandra en period. Tumba närmade sig lite i målprotokollet men även andra halvlek avslutade HK GP bäst. Gustav Ålgars som inte kom åt bollarna längre gick ut och in i målet kom Mattias Hildenborg med 13 minuter kvar.  Han inledde direkt med ett par räddningar som ledde till enkla mål framåt. Carl Gabrielsson satte sina lägen från högerkanten och Hampus Tenö visade vilja när han vräkte in 27-17 på kontring.

Matchen slutade till slut 30-19 och innebär att HK GP behåller serieledningen.

Skön seger även om spelet inte fungerade helt. Extra plus till Linus Gustavsson som alltid oroade Tumbaförsvaret och stod upp bra bakåt. Han blev också prisad som bäste hemmaspelare.

Plus också till de bägge åttamålsskyttarna Kasper Larsson och Carl Gabrielsson.