Målskyttar GP: Kasper Larsson 8, Linus Gustavsson 6, Carl Gabrielsson 3, Hampus Tenö 3, Martin Anglenius 3, Hugo Holmén 1, Erik Åskag 1, Milton Granfors 1, Edvin Jobark 1.

Hemsidan fick en pratstund med de bägge tränarna Stefan Karlsson i GP och Eskilstunabekantingen Christian Andersson som numera tränar Örebro SK.

Artiga som vi är så börjar vi med Christian Anderssons tankar inför matchen:

Efter många år i eskilstunahandbollen är du nu tränare för Örebro SK. Nån skillnad i kulturen?

Den största skillnaden är att i Örebro är inte handbollen nr 1 som i Eskilstuna utan här konkurrerar vi i hallen med innebandy och futsal. Sedan är kanske inte träningskulturen riktigt där än men det försöker vi få in i de yngre åldrarna så att på sikt den blir bättre. Jag tror det är bra för hela mellansvenskas handboll om Örebro kommer på kartan så handbollen utvidgas i området.

Målsättningen den här säsongen?

Det är att hålla oss kvar och helst då utan kval.

Ni slog GP i senaste mötet. Hur har ni analyserat den matchen?

Tyckte vi stod bra bakåt hela matchen och fick dem lite frustrerade. De hade ju gått som tåget innan dess så de var nog lite chockade att vi kunde skaka dem. Det gäller för oss att vara på tårna i 60 min och inte bjuda på något.

Nyckelspelare i bägge lagen?

I GP finns det många bra spelare men man får ju inte ge tex Eric Johansson och Kasper Larsson för stora friheter för det är de för bra för i denna serien. Hos oss gäller det att målvakterna har en riktigt bra dag!

Skall bli kul möta seriens bästa lag igen!

Christian Andersson

Christian Andersson (D på bröstet) som assisterande tränare i Eskilstuna Guif säsongen 2015/2016.

GP-tränaren Stefan Karlsson inför matchen:

Ni hade en tuff match möt Örebro hemma. Nu möter ni dem borta. Förväntningar?

Att vi ska ta en rejäl revansch på oss själva framförallt! Örebro var vårat bottennapp under hösten och den prestation vi är mest missnöjd med. Så förväntningarna är att vi ska åka och göra en bra prestation och ta med oss 2 poäng hem.

Vad kan du säga om Örebro som lag?

Ett lite mindre lag jämfört med de andra lagen i serien. Ett välspelande lag. Som dock spelar med ett rätt lågt bolltempo och långa anfall. Så det gäller att vi har ett stort tålamod i vårat försvarspel. Sen har de en duktig V9:a som vi hade stora problem med i hemmamatchen! Som vi måste få stopp på.

Vilken matchbild skulle du vilja se mot Örebro?

Att vi står rätt och får stopp i försvaret den här matchen. Vi släppte 29 mål mot dem hemma och det får inte hända igen! Löser vi det kommer vi få mycket lätta mål i våra kontringar. Sen väl i uppställt spel så måste fler ta ansvar och gå rakt på mål. Prickar vi de punkterna så kommer lördagen bli bra i Örebro!

Läget i laget?

Vi har inga skador. Dock så har vi haft en hel del sjukdomar i laget nu i veckan. Så vi får se lite hur det ser ut nu på fredagsträningen och vilka som är friska. Så kommer vi formera truppen därefter.

Stefan Karlsson

Stefan Karlsson i matchen mot Borlänge.

Målvakterna bäst när HK GP vann mot Örebro.

HK GP visade direkt att man ville ha revansch för förlusten på hemmaplan i december. Ett bra försvars- och målvaktsspel direkt från början gjorde att HK GP snabbt tog kommandot och gjorde 4-0 på tre och en halv minut. Örebro tvingades till en tidig timeout. Örebro lugnade ner sitt anfallsspel och bättrade på sitt hemspring men HK GP fortsatte dominera. Försvaret jobbade på och Mattias Hildenborg i målet tog det mesta som slank igenom. Framåt hade HK GP bra fart på fötterna och kunde enkelt hitta luckor i Örebros försvar. Linus Gustavsson hittade rätt med både genombrott och skott. Martin Anglenius satte ett par skott och Kasper Larsson både kontrade och sköt. I halvtid ledde HK GP med 16-6 och matchen var i praktiken avgjord.

Andra halvlek började väldigt slarvigt från HK GP och tränaren Stefan Karlsson tog fram timeoutkortet efter knappt tio minuter av andra halvlek och ställningen 19-8. Det ledde till en tillfällig uppryckning och HK GP gjorde fem raka mål fram till 24-8 med 10 minuter kvar. Detta mycket tack vare ett fantastiskt bra målvaktsspel av både Mattias Hildenborg och Gustav Ålgars som fick chansen sista 18 minuterna. HK GP gick runt på mycket folk i slutet och skärpan fanns inte riktigt kvar. Örebro tilläts snygga till siffrorna och slutresultatet skrevs till 27-15.

Bra försvarsspel med extra plus till målvakterna Mattias Hildenborg (66% räddningar) och Gustav Ålgars (53% räddningar). Bäst framåt lyckades Kasper Larsson med 8 mål och Linus Gustavsson med 6.