Målskyttar GP: Kasper Larsson 12, Hugo Holmén 5, Martin Anglenius 4, Jesper Hedar 3,  Hampus Tenö 2, Linus Gustavsson 1, Anton Karlsson 1, David Landin 1

Du är inne på din tredje säsong I GP. Vad skiljer årets GP med de tidigare upplagorna du spelat i?

Jag skulle säga att vi spelar en mer fartfylld handboll denna säsong. Och jämfört med förra säsongen har vi också fått fler spelare med mer erfarenhet av seniorhandboll, vilket gör oss stabilare och lugnare i de jämna matcherna.

Jag är en spelare som gärna driver upp tempot och förlitar mig på min snabbhet.

Borlänge på bortaplan väntar. Tankar inför matchen?

Vi fortsätter att fokusera på vårt eget spel, och sen får vi hoppas att det räcker.

Vilken del i spelet tror du blir viktigast mot Borlänge?

Det gäller att vi får till försvarsspelet, så att vi kan kontra så mycket som möjligt. Lyckas vi med det har vi stora chanser att vinna.

Decimerat HK GP orkade inte mot Borlänge HK.

Det var ett HK GP hårt drabbat av skador, sjukdomar och en avstängning som åkte upp till lördagskvällens match i Borlänge.

Man hade inte ens fullt lag med sig.

Första halvlek blev jämn inledningsvis. HK GP saknade en vänsterhänt spelare på högerkanten men Hugo Holmén, som normalt håller till på vänsterkanten, gjorde det bra och satte fyra mål i första halvlek.

Det var en match med lågt tempo och slarv från bägge håll. HK GP drabbades av ytterligare en jobspost när en helt fri Hampus Tenö knuffades i golvet och fick utgå skadad efter knappa 20 minuter.  Kasper Larsson satte den efterföljande straffen fram till Ledning 12-9. HK GP fortsatte att ha kommandot och hade 15-11 efter att Kasper Larsson gjort tre raka mål.

Borlänge kom dock tillbaka tack vare en storspelande Fredrik Bergqvist i målet.

Han räddade ett flertal frilägen i slutet av första halvlek annars hade HK GPs ledning i halvtid varit betydligt större än 18-16.

I andra halvlek hade HK GP det otroligt svårt att få in bollen. Tappade bollar, skott utanför och en storspelande motståndarmålvakt gjorde att HK GP bara mäktade med två mål de första 10 minuterna.

Borlänge kunde kontra och lyckades i uppställt spel ofta med sitt smuggelspel in till linjen. Efter en kvart hade Borlänge vänt till en tremålsledning (23-20) och HK GP fick jaga.

Efter 20 minuter och underläge 23-26 försökte sig HK GP 5-1-försvar med Kasper Larsson som spets. Framåt chansade man vilt men man kom aldrig riktigt nära.

Det märktes att man var lite för få spelare med erfarenhet av seniorhandboll och man orkade inte komma ifatt.

Borlänge kunde hålla undan till seger 32-29 och det innebar att HK Järnvägen nu har tagit över serieledningen.

Bäst i HK GP var Kasper Larsson med 12 mål. I Borlänge blev målvakten Fredrik Bergqvist helt riktigt utsedd till bäste spelare.