Linus Gustavsson 7, Martin Anglenius 5, Edvin Jorbark 4, Calle Swahn 2, Anton Karlsson 2, Filip Johansson 2, Carl Gabrielsson - Hampus Tenö och Kasper Larsson 1 var.

Filip Johansson och Teodor Berg 2 min

Främsta Målskyttar Enköping. Anton Lindblom 8, Fredrik Thapper 7, Fredrik Salovaara 5.

Publik 280

Tung förlust för GP mot Enköping!

Nja, det blev inte riktigt den eftermiddag i Enköping som tillresta från Eskilstuna hade trott och hoppats på. Och det gäller nog både spelare, ledare och publik. Men tanke på den fina skalpen mot obesegrade Täby för 2 veckor sen och att GP idag ställde säsongens kanske vassaste startuppställning på planen. Någonstans fanns det nog en liten förväntan att GP skulle kunna ta poäng mot förra årets kombattant från div 2 där GP vann serien före just Enköping.

Enköping som tills idag endast spelat på bortaplan och under eftermiddagen gjorde sin första hemmamatch. Enköping såg mycket laddade ut inför den hyffsat stora hemmapubliken. Enköping känns som ett lag med härlig mix av gammalt och ungt och kommer nog kunna vara med i toppen på div 1 och tampas med ett par andra gäng om 2-3 platsen.

Enköping trampade gasen i botten från start och gick direkt ifrån till en 3-0 ledning efter 3 minuter. GP kunde i numerärt underläge göra 3-1 innan återigen hemmalaget gjorde 3 raka och gick upp till 6-1 efter 9.21. Då GP tog TO. En TO som tyvärr hjälpte föga och bortalaget hade otroligt svårt att få spelet att stämma framåt och bakåt samtidigt som Enköping försvarspel ser väldigt samspelt och bra ut. Samtidigt så kastar GP bort mängder av bollar och det ser mer än lojt ut stundtals.

Halvägs in i första akten så är Enköping fortsatt i en betryggande ledning med 7 bollar när GP försöker med både målvaktsbyte och en del spelarbyten. GP lyckas få stopp på raset och krymper försprånget till 5 bollar men när halvtidsvilan ljuder så är skillnaden återigen 7 bollar. 17-10 till hemmalaget. Från minut 20- 30 har GP sin bästa period då man spelar 5-5. Återigen så spökar inledningen för GP, det är flera matcher nu där man inte lyckas vara med från start utan ger motståndarna ett försprång som blir utmanande att ta ifatt.

Bortasupportrarna var fortsatt positiva och trodde på en uppryckning och vändning i andra. Och till en början så byter lagen mål ett par anfall men istället för att GP kommer in i ett målstimm så är det Enköping som återigen trycker på gasen och inom 1 minut gör 3 raka mål och går fram till en 10 målsledning efter 35 minuter. GP har det fortsatt svårt att få det att stämma över hela banan. Framåt tappar mycket boll och ser otimade ut allt som oftast i sina rörelser.  Samtidigt får man inte stopp på de duktiga skyttarna i Enköping eller inspelen till deras rutinerade och duktiga m6. De 10 mål som Enköping ryckt till sig står sig matchen ut och slutställningen blir 35-25.

En rejäl skuffelse för GP gänget denna lördag som inte fick mycket att stämma.

Man får träna på kommande vecka och ge sig till Stockholms södra förorter för nästa match.  Tumba väntar tisdag 19 november kl 19.45.

Pris till matchens lirare i GP gick till Martin Anglenius som hade bra procent i sitt skytte.

I Enköping gick priset till duktige M6:an Fredrik Salovaara, men det kunde lika gärna hamnat hos någon av de duktiga skyttarna födda 01 Fredrik Thapper eller Anton Lindblom.