Målskyttar GP: C Gabrielsson, H Tenö, M Anglenius 5, L Gustavsson, J Hedar, A Karlsson och A Alhin 3

Utv GP: C Gabrielsson, F JOhansson 2 och M Anglenius 2.

Bästa målskyttar Tumba: Marcus Fredberg 6 Kenan Bektesevic 5.

Publik 185

Förlust för GP mot Tumba.

Kvällsmatch i Tumba en tisdag i november kl 19.45. Härligt.

GP som senast åkte på rejält med pisk mot Enköping ligger på negativ kvalplats med 3 poäng inspelade medan Tumba befinner sig i mitten på tabellen med 8 poäng efter knapp vinst mot Sollentuna i förra omgången. Tumbas ambitioner är att försöka att knipa en kvalplats uppåt medan GPs mål för säsongen bör vara att hålla sig kvar i div 1.

GP sätter första kassen genom Jesper från linjen fint framspelad av Linus. Tumba gör sedan 3 raka sedan GP missat ett par lägen. Trots en utvisning och straff emot sig så lyckas GP komma ifatt och förbi till 3-4 efter Hilden straffräddat och Martin lyckats stänka dit ett par bollar. Martin som är inblandad i det mesta första 10 gör även 4-5 till GP innan han åker på en 2:a. Efter att lagen bytt mål ett par gånger gör GP ett litet ryck fram till 7-9 efter tre raka av Hampus Tenö. Vid ställningen 7-9 byter Tumba målis och lyckas ta sig ifatt till 9-9  efter 20 spelade minuter.

Vid ställningen 10-10 tar Tumba TO och lyckas efter den gå fram till ledning för första gången på länge till 12-11. Sen bommas det lite åt bägge håll innan GP avslutar halvleken fint och går till vila med 2 bolllars ledning efter att GP tog TO med 15 sek kvar och spelade 7-6 i sista anfallet. ställning efter 30 min 14-16.

GP inleder sedan andra med att G sätter 14-17 och för första gången är man i 3 måls ledning. Men efter detta tar Tumba över taktpinnen och sätter 5 raka till 19-17 efter fint skytte och någon omställning efter bolltapp från GP. Bortagänget får dock en rejäl chans att komma in i matchen och koppla ett grepp då Tumba åker på en 4 min utvisning vid 21-20. Men GP lyckas bara göra ett mål framåt under denna period och när Tumba är fulltaliga igen så är ställningen 22-21 till hemmalaget.

Eskilstunagänget är dock med i protokollet till det är 10 minuter kvar då Tumba visar sig vara det starkare laget och rinner ganska lätt iväg till en 4 måls ledning till 28-24, vilket visar sig vara ett ryck som GP inte hämtar sig ifrån. GP snyggar förvisso till siffrorna till 28-27 när slutsignalen går. Nära men ändå inte så nära.....

Matchens lirare går till målvakten Mattias Hildenborg i GP och för Tumba utsågs Birk Karlsson.

Redan på lördag är det dags för ny match då det vankas derby mot Eskil. En match som spelas i Ellfolk Arena.