Målskyttar GP: Gustavsson 8, Anglenius 6, Gabrielsson 4, Johansson 4, Holmen Ahlin Granfors o Karlson 1.

Utv GP: Granfors 4, Gabrielsson 2, Gustavsson 2

Bästa Målskyttar Nyköping. J Karlsson 6, Edlund o Carman 5

Utv Nyköping 4x2 minuter

Publik: 322

Sur förlust i Nyköping.

Det är fortsatt tungt för GP i seriespelet och idag blev det förlust borta mot hemmastarka Nyköping med 28-26. Nyköping som knappt förlorat hemma på 2 år kändes ändå som en lag som GP skulle kunna rubba på förhand.

Det var GP som gjorde matchens första mål genom Linus Gustavsson sedan Nyköping tappat bollen i anfall. Men sen blev det mycket Nyköping ett tag, kanske att GP ändå var lite kalla i starten efter att fått ha stått och väntat på att Nyköping skulle bli klara med sitt inspring och line up. För Nyköping gjorde sedan 4 raka mål innan GP kunde reducera genom Martin Anglenius till 4-2 efter 5 minuter.

GP reducerar ytterligare en gång innan Nyköping återigen rinner iväg lite i målprotokollet till 8-3 efter en 2: på bortalaget men främst att GP slarvar bort några ganska klara lägen framåt. GP tar TO men den blir tyvärr resultatlös och Nyköping fortsätter vara i en trygg ledning och efter 15 spelade minuter är ställningen 9-4 till hemmalaget. Så långt så har GP visat upp ett väldigt fint försvarspel där man spelar tufft och tätt och ger få lägen till Nyköping som oftast kommer fram genom fina utspel till kanterna eller till M6.

GP fortsätter att stå fint bakåt och Gustav kommer in och kniper ett par skott och helt plötsligt så skiljer det endast 1 boll till hemmalagets favör efter dryga 25 minuter. Nyköping tar TO som visar sig bli lyckosam och istället för att GP fortsätter sin fina period så blir man lite oeffektiv framåt och står o sover lite bakåt och då kan Nyköping göra 4 raka mål innan GP sätter halvtidsresultatet till 14-10.

GP gör 25 väldigt bra minuter bakåt men kanske bara 10 bra minuter framåt första 30.

Känslan är fortfarande när lagen kommer ut till andra halvlek att det här kan GP vända och vinna.

Bägge lagen har glömt skärpan i omklädningsrummen och första målet faller efter ca 3.30 av andra halvan när Martin sätter 14-11. Sen gör Nyköping återigen ett litet ryck och går fram till 19-14 efter 10 minuter innan GP sätter 3 raka och man är återigen med i matchen med bara 2 bollar upp till Nyköping. Men mönstret upprepar sig och istället för att ta sig ifatt och förbi så blir det lite slarvigt och hetsigt framåt och Nyköping gör återigen ett ryck fram till 22-17 när GP tar TO som inte heller denna gång ändrar matchbilden till GPs fördel.  Efter TO gör Nyköping ytterligare 2 mål fram till 24-17.

Då vaknar återigen GP främst anförda av Linus Gustavsson som alltid vägrar att ge sig och man krymper siffrorna till 24-21 och kanske att det ändå finns en chans att komma ifatt då det återstår dryga 7 minuter på klockan. Men tyvärr åker GP på en 2:a och straff emot sig och det ger Nyköping möjlighet att fortsätta att stå emot bortalaget i sin jakt på kvittering.

GP fortsätter kriga och Nyköping åker sedan på en utv på sin viktigaste spelare med 2.30 kvar och GP reducerar till 27-25 med dryga minuten kvar.  Det blir lite spännande men Nyköping är kalla och lyckas hålla undan till 28-26 vid full tid.

Sammanfattningsvis en sur förlust där GP gör en bra första halva bakåt och visar fin spirit där man gång på gång är på väg ifatt i protokollet men man är fortfarande alldeles för ojämna framåt med långa perioder av tappade bollar och oskärpa. Man behöver nog även hitta lite mer variation i anfallsspelet med mer skytte och linjeavslut.  Men skönt att veta att när GP får lite mer stäm framåt så kommer poängen att ramla in. Och varför inte kommande matcher när Silwing och Skånela väntar.

Bäst i GP idag är Linus Gustavsson som gör 8 mål. I hemmalaget utsågs målvakten till bäste spelare.