Målskyttar GP: Linus 9, Hedar 1, Karlsson 1, Filip 3, Martin 3,  Jobark 2, G 1, Ahlin 2

Bästa Målskyttar IFK: M Gustafsson 12, Carman 5, Skuthälla 4

UTV IFK: Sörberg RK, Larsson 1, O Gustafsson 1

Publik 153

Matchvärd 1280x723

Förlust för GP i viktig streckmatch med 22-29

Det blev förlust i länsderbyt mot IFK Nyköping med 22-29 efter en mindre bra andra halvlek av GP.

Det började annars bra för GP som höll jämna steg i 30 minuter och tom hade ledningen efter första halvan efter fint försvars och målvaktsspel. Framåt var det lite tuffare och man har fortsatt svårt att få de lätta målen via skytte eller från 6m. Men iom att man spelade fint bakåt så kunde man hålla bortagänget bakom sig med 1 måls skillnad.

Känslan var här att GP såg ut att vara det lite vassare laget när man gick till vila, men man släppte ganska  snabbt ifrån sig kommandot efter att kastat bort några anfall och 40 min tog GP TO vid ställningen 14-17. EN TO som tyvärr inte ledde till ett vassare GP utan det var fortsatt IFK som hade kommandot lett av duktige H9an Martin Gustafsson som fortsatte att ha fin utdelning och kom upp i hela 12 mål idag.

GP försökte jobba sig ifatt men närmare än 20-23 kom man aldrig trots att Linus gjorde mål från alla möjliga och omöjliga lägen (9 mål idag) så kunde IFK rinna ifrån och ganska komfortabelt vinna med hela 7 mål.

Så klart en svidande förlust för GP som i denna match hade chansen att få kontakt med lagen uppåt, men nu istället med sina kompisar från Eskil är tungt förankrade i botten istället.

Nu krävs det vinst i nästa veckas derby mot Eskil för att iallafall försöka rädda en kvalplats. Efter Eskilmatchen väntar förutom Sollentuna topplagen i serien och det vill till att skrälla lite framåt om man vill klara kontraktet utan kval. Men GP har spelat jämnt och tagit några poäng av topplagen tidigare så helt omöjligt är det inte. Flera av lagen i mitten kommer med stor sannolikhet även sakna något att spela för när vi närmar oss mars.

Vi plussar lite extra för Linus som idag gör 9 mål och Hildens första halvlek med fler fina räddningar.

Som sagt var, nästa match är derbyt mot Eskil. kl 19 den 24:e januari. Fredagsmatch. Kan bli kul.