GP: Linus Gustavsson 8, Teodor Berg 4, Filip Johansson 3, Carl Gabrielsson

Järnvägen: Rasmus Bergman 5, Viktor Heikkinen 4, Oskar Heikinnen 4, Daniel Björkman
4, Adam Karlsson 3, Stefan Krantz 2, Emil Karlsson 2, Robert Fransson 1, Henrik
Lage 1

Utv 4x2

Fall framåt för GP

Söndagens hemmapremiär för GP slutade med förlust för GP mot Järnvägen med 22-26 efter att man haft ledningen i halvtid med 11-9.

I första halvlek lyckades man får Järnvägen att skjuta mycket utifrån och från kanterna, vilket passade Mattias Hildenborg i målet alldeles utmärkt (65% räddningar i första halvlek). Jesper Hedar gjorde sin första match för säsongen efter en knäskada och var riktigt bra bakåt och fick ofta stopp på Järnvägens försök i mitten. Man tog snabbt en ledning med 4-1 innan järnvägen tog timeout.

Järnvägen kom igång och kunde kvittera till 7-7 innan en ny bra GP-period följde. Högernian Teodor Berg gjorde då tre raka mål fram till 10-7. Första halvlek slutade sen 11-9 till GP.

I andra halvlek hade Järnvägen lite mer tålamod i sitt anfallsspel och kom till många frilägen och massor med linjeinspel när GP stötte på skyttarna.

Framåt hade GP det svårt och det blev lite för stereotypt framåt. Exempelvis var det väldigt lite rörelser från kanterna och inspelningar till linjen kunde vi räkna på ena handens fingrar. Tyvärr inte ett linjemål under matchen. Här finns stor förbättringspotential.

När Isak Älgekrans gjorde sitt enda mål för dagen fram till 16-15 efter en knapp kvart av andra halvlek var det sista gången GP var i ledningen. Därefter följde fem raka mål av Järnvägen fram till 16-20 i ett läge där GP tappade bort linjen gång på gång.

Därefter kunde Järnvägen bevaka sin ledning utan att GP kom riktigt nära någon gång.

Plus i GP går framför allt till målvakten Mattias Hildenborg (slutade på 50%), Jesper Hedars försvararbete och Linus Gustavssons som låg bakom det mesta framåt och svarade för åtta mål.

En klart mycket bättre match än premiären mot Skogås och slipar man bort lite av de tekniska felen så kommer snart första segern.

Järnvägen var ett jämnt lag och målskyttet var jämnt utspritt på nio spelare där linjespelaren Rasmus Bergman blev bästa målskytt med 5 mål.