21

Norrköpings HK

34

HK GP - Norrköpings HK 21-34 (10-17)

Mål GP: Kasper Larrson 4, Erik Persson 4, Linus Gustavsson 3, Isak Älgekrans 2, Thim Ahlin 2, Calle Swahn 2, Edvin Jobark 2, Carl Gabrielsson 1, Jonas Karlsson 1

Mål Norrköping: Pontus Winberg 10, Gustav Skogwik 7, Kim Pettersson 6, Andreas Mörlin 4, Love Dahlkvist 2, Martin Hossman 2, Emil Löfgren 2, Adrian Glemhorn 1

Gustav TORBERSSON

Gustav Torbersson

Norrköping på hemmaplan är nästa uppgift. Hur går tankarna inför matchen?

-Blod, svett och tårar. Det är så jag summerar mina tankar. Efter ett antal spelade matcher har vi mycket att bevisa men bara för oss själva.

Vad förväntar du dig för matchbild?

-Vad Norrköping kommer komma med låter jag va osagt. Det GP kommer visa ute på plan är vilja och en grym krigarmentalitet. Vi är hungriga på två nya pinnar och vi vet att det krävs 60 minuter av bra handboll för att nå dit.

Har ni tränat på något speciellt inför matchen på lördag?

-Nej det skulle jag inte säga. En vanlig träningsvecka med mycket matchspel för att komma så väl förberedda som möjligt till matchen på lördag.

Ni har ett ungt lag. Vad är eran styrka som lag?

-Våran styrka som ungt lag är att vi har många spelare med otroligt höga ambitioner vilket leder till en stark grundkapacitet. En styrka i GP är den ständiga viljan utvecklas både som lag och som individ för att en dag ta klivit upp till A-truppen.

Läget i laget?

Bra stämning som vanligt.

Blytung förlust för GP mot Norrköping.

Det fungerade inte alls för GP i lördagens hemmamatch mot GP. Inledningsvis så visade Erik Persson att han vill ha mer speltid i A-laget med både fina framspelningar och egna mål. Men Erik blev snabbt punktad och Norrköping kunde då gå från 2-2 till ledning 9-3. Då hade det inte ens gått tio minuter.

Framåt hade GP oerhörda problem med Norrköpings aggressiva försvar och gjorde massvis med tekniska fel och tappade bollar som sen Norrköping kunde kontra in.

Fick man spela uppställt försvar hängde man inte med när Norrköping drog upp tempot och det blev stora luckor i försvaret. Norrköpings duktige kantspelare på högerkanten, Pontus Winberg, fick stort utrymme och kunde lätt göra mål från stora vinklar.

Efter timeouten lyckade man bromsa fallet och spelade jämnt resten av halvleken men man kom inte närmare. Kasper Larsson och Linus Gustavsson lyckades med snabba fötter springa förbi Norrköpingsförsvaret och få in några bollar. I halvtid var ställningen 10-17.

Andra halvlek inleddes lika illa som den första. Sju raka Norrköpingsmål på 7 minuter fram till 10-24 och matchen var körd. Inte ökade chanserna när Kasper Larsson visade dåligt humör och snackade till sig sin tredje utvisning redan 1 minut in andra halvlek.

Resten av matchen blev en transportsträcka där Norrköping kontrollerade matchen.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att GP måste få upp intensiteten i försvaret. Norrköping hade knappt en handfull avslut utifrån. De flesta målen gjordes när Norrköpingsspelarna kom fria med målvakterna Mattias Hildenborg och Edvin Alexandersson som alternerade i målet.

Framåt går det alltför långsamt och man behöver minska sina tekniska fel. Linus Gustavsson glimtar till ibland och kommer att bli en tillgång på sikt. Gustav Torbersson hade otur med skotten igår men har potential.

Nu gäller det att knyta nävarna, bita ihop och vissa att man är bättre än vad tabelläget visar.