Isak Älgekrans 7, Kasper Larsson 5, Erik Persson 3, Gustav Torbersson 1, Teodor Berg 1, Calle Swahn 1.

Isak Älgekrans

isak Älgekrans

Ljungsbro på bortaplan. Tankar inför matchen?

-Det kommer bli en tuff och jämn match. Står vi rätt bakåt och är noggranna i anfallsspelet så tror jag att vi tar 2p.

Vad skulle du vilja se för matchbild när ni möter Ljungsbro?

-Eftersom de är ganska stora och fysiskt starka så kan det bli svårt med uppställt anfallsspel. Så jag skulle vilja se en matchbild där vi springer mycket och har snabbt bolltempo med ett aggressivt försvarsspel som genererar till enkla kontringsmål.

Hur är formen för egen del?

-Formen är väl helt okej, men den är absolut inte på topp. Jag tyckte försäsongen började bra, jag kände mig pigg o ”hungrig” ute på planen. Nu känns det som att jag har kommit in i en formsvacka, men så är det ju i handboll, det kan inte alltid gå bra så det är bara att fortsätta kriga hårt på träningarna.

Läget i laget?

-Med tanke på att vi har haft ett par jobbiga förluster nu på sistone så känns det ändå relativt bra. Glädjen finns och jag tycker att träningarna blir bättre och bättre så det är bara att fortsätta så kommer nog resultaten tillslut.

Isak Älgekrans bäste målskytt mot Ljungsbro.

Nej, det gick inte vägen för GP den här gången heller. En jämn första halvlek där Ljungsbro hade ett litet kommando slutade 9-9 efter att bägge lagen haft svårt framåt. Dåligt tempo präglade hela första halvlek och GP ska nog vara tacksamma för att Ljungsbro slängde bort ett flertal kontringsmöjligheter.

Andra halvlek började GP bäst och det var Kasper Larsson och Erik Persson som visade vägen framåt.  Tyvärr blev Erik Persson skadad (landade på svanskotan) när han blev fult attackerad i samband med att han gjorde 12-10 för GP. Rött kort direkt på Ljungsbros Marcus Carlsson.

Det var dock Ljungsbro som tjänade på detta. Erik försökte spela vidare men det gick inte. I och för sig gjorde Kasper Larsson 13-10 men sen följde fyra raka mål från Ljungsbro. GP tog då timeout drygt 13 minuter in i andra halvlek.

Isak Älgekrans kvitterade sen på straff till 14-14 men sen kom en ny svag period när Ljungsbro gjorde fem raka mål fram till 19-14. Ny timeout av GP med knappt åtta minuter kvar. Tim Haag ersatte Jacob Björklund i målet. Man försökte med 4-2 i försvaret och spela med 7 utespelare framåt.

Man kom dock inte närmare utan Ljungsbro kunde hålla undan till seger 24-18. Bäst i GP var Kasper Larsson (5 mål) och Isak Älgekrans som var säker på straffarna. Han svarade för 7 mål totalt varav tre på straff.