Hallstahammars SK HK

21

Målskyttar GP: Linus Gustavsson 6, Kasper Larssom 6, Isak Älgekrans 5, Samuel Bumer 1, Martin Anglenius 1, Hugo Holmen 1, Carl Gabrielsson 1, Calle Swahn 1.

Hög dramatik när GP vände och vann borta mot Hallstahammar.

Det blev en match präglad av mycket slarv och bortkastade bollar från bägge lagen. HK GP hade inlednings väldigt svårt att komma åt hemmalagets spelare som rann igenom alldeles för enkelt. Som tur var stod Mattias Hildenborg i vägen för det mesta och inledde lysande i målet.

Framåt hade man svårt att få till något spel och de flesta målen kom via individuella prestationer.  Lagen följdes åt i målprotokollet och halvtidsresultatet 9-9 var rättvist.

Andra halvlek startade hemmalaget bäst och ryckte till sig en 3-målsledning när unge, duktige William Hermansson satte 14-11 drygt 7 minuter in i andra.

HK GP fick jaga men hade svårt att komma ifatt. Mycket tack vare att hemmalagets målvakt, Gustav Ålgars, spelade upp sig,

Med 7 minuter kvar och ställningen 19-16 till hemmalaget tar GP timeout. Man satsar på att spela utan målvakt, vilket visar sig vara lyckosamt. Bakåt punktmarkerar man Hallstahammars spelmotor/skytt William Hermansson. Man kommer lite lättare till avslut och närmar sig sakta men säkert.

Slutet blir riktigt dramatisk. Linus Gustavsson reducerar till 20-21 med dryga två minuter kvar. Därefter räddar Mattias Hildenborg med axeln och HK GP får chansen att kvittera på straff sedan Carl Gabrielssons avslut från högerkanten hindrats av en hemmaspelare som står innanför.

Kasper Larsson tar straffen men den räddas av hemma-målvakten. Returen går dock rakt ut till Kasper som blir nedriven. Det resulterar i utvisning på hemmalagets Robin Lundholm och ny straff. Isak Älgekrans sätter straffen säkert och Hallstahammar tar timeout med 32 sekunder kvar. Hallstahammar tappar dock bollen med 10 sekunder kvar och HK GP trycker upp bollen och från mittnio-position lyckas Isak Älgekrans trycka in segermålet 22-21 till GP.

Bra insats av ett ungt GP. Framhållas ska målvakten Mattias Hildenborg (45% räddningar) och prisad som matchens lirare. Trion på nio meter; Kasper Larsson, Linus Gustavsson och Isak Älgekrans som tillsammans svarade för 17 mål kan också nämnas.

I hemmalaget fötjänar målvakten Gustav Ålgars och skytten/spelmotorn William Hermansson beröm.