Målskyttar HK GP: Martin Anglenius 8, Linus Gustavsson 6, Kasper Larsson 6, Carl Gabrielsson 4, Isak Älgekrans 2, Anton Karlsson 1, Hampus Tenö 1, Teodor Berg 1, Erik Persson 1.

13-isak älgekrans

Isak Älgekrans tankar inför VästeråsIrsta:

Obesegrade i serien. Vad gör att GP är så starka denna säsong?
Anledning är nog att vi blivit 1 år äldre, bättre kollektivt, lärt känna varandra på planen, samt motståndarlagen.

VästeråsIrsta på bortaplan. Tankar inför matchen?
Inte så mycket tankar, vet inte så mycket om dem. Men det är väl bara att gå ut på planen och kriga till oss 9 raka.

Vad blir viktigast för att ni ska kunna vinna matchen?
Att hålla oss till vårt spel och göra det vi är bra på. Flytta bollen snabbt och få enkla mål. Stå tight och vara aggressiva i försvaret.

Hur känns formen för egen del?
Det känns väl sådär. Börjar komma in i det mer o mer. Efter att jag kommit tillbaka efter 2 månader av skadefrånvaro, så känner jag väl att jag inte riktigt är på topp.

Nagelbitare när HK GP tog nionde raka.

Det blev spännande när HK GP tog nionde raka segern i och med att VästeråsIrsta HK besegrades på bortaplan med 30-29.

HK GP inledde bäst och trots att Erik Persson skadade knät och fick utgår i samband med att han gjorde 2-2 kunde man ganska enkelt rinna ifrån till ledning 13-7 efter knappa 19 minuter spelade.

Framåt kom man lätt igenom tack vare bra bolltempo mot ett ganska trögt hemmalag. Martin Anglenius ersatte Erik Persson på högernio alldeles utmärkt och gjort snabbt 4 mål på alla möjliga sätt.

Bakåt stod man bra och Mattias Hildenborg kunde göra enkla räddningar. Man trodde det skulle bli en lätt seger och bytte runt mycket vilket orsakade lite kaos.

Man kom inte längre till lägen framåt och bakåt läckte det ordentligt. Hemmalaget kunde göra enkla genombrott mot ett alldeles för snällt HK GP.

I halvtid ledde HK GP med 17-14.

Problemen för HK GP fortsatte i andra halvlek där man hade problem med hemmalagets utgrupperade försvar som fick HK GP att tappa tempo och ta stressade avslut.

Efter knappt halva andra halvlek spelad ledde HK GP med bara ett mål (22-21). Gustav Ålgars hoppar din i mål istället för Mattias Hildenborg.

- Mattias var inte dålig i mål. Han tog det han skulle ta men jag ville ha en förändring när VästeråsIrsta hade momentum, förklarade tränaren Stefan Karlsson.

Med fem minuter kvar valde HK GP att punkta VästeråsIrstas duktige spelmotor och skytt Linus Eriksson.

Matchen fortsatte dock att vara jämn och med knappa tre minuter kvar kvitterade VästerårIrsta till 28-28.

Slutet blev dramatiskt. HK GP fick ett domslut med sig efter att Calle Swahn slängt sig efter en lös boll bland tre hemmaspelare men inte fått tag på bollen. Domaren bedömde att Calle hade hindrats.

HK GP fick bollen och Isak Älgekrans satte 29-28. Hemmalaget tappade bollen igen och med ett starkt genombrott satte Kasper Larsson 30-28 med dryga minuten kvar.

Hemmalaget gjorde 29-30 och stressade HK GP med högt försvar. Timeout med 18 sekunder kvar. Linus Gustavsson får läget direkt efter men hemmalagets målvakt räddar. Bollen går i retur till HK GP som dock tappar bollen med fem sekunder kvar. Hemmalaget hinner dock inte upp och HK GP kan vinna matchen.

Starkt att vinna när spelet inte riktigt fungerar och flera spelare borta med skador.