Eskilstuna Guif: Emil Andersson 5, Markus Sjöbrink 3, Marcus Pedersen 3, Marcus Ekman 2, Fredrik Gustavsson 2 (1), Jesper Lindgren 2, Emil Hansson 2, Daniel Ekman, Mathias Tholin, Erik Persson

Lugi HF: Simon Jeppsson 9 (2), Hampus Jildenbäck 6, Alfred Jönsson 6, Jakob Wickman Modigh 4, Lucas Pellas 2, Anders Hallberg, Otto Lagerquist, Niklas Mörk

Publik: 1090

Statistik

Matchprotokoll

Arbetsprotokoll

Nicklas Älgekrans, tränare för herrlaget, bortamatchen senast mot IFK Kristianstad bjöd på både toppar och dalar. Vilka lärdomar ta ni med er från den matchen?

Lärdomen från Kristianstad blir att vi måste vara äckligt noggranna i vårat anfallsspel så att vi inte slänger bort bollar i tid och, otid då blir vi straffade direkt!

Det är många som får dela på speltiden och det märks bland annat på målskyttet, många spelare med i målprotokollet. Har ni en uttalad startsjua eller lever det från dag till dag?

Vi har ingen uttalad startsjua utan det blir lite efter vilket motstånd vi möter och vem som känns hetast för dagen!

Senaste hemmamatchen bjöd stundtals på handbollspropaganda då ni mosade Alingsås i Skjulstahallen. Efter det mötte ni IFK Kristianstad och nu står ännu ett toppmöte på agendan. Hur laddar man om?

Att ladda om till match kommer nog aldrig att vara svårt, det är ju sådana här matcher man vill spela.

Nu i slutet av november och en bra bit av december är din parhäst Janne Ekman iväg med svenska damlandslaget. Hur har ni löst den biten?

Jimmy Jansson kommer att ta kliva in mer under den här perioden och tar i stort sett över rollen under de här veckorna.

Vilken matchbild förväntar du dig när LUGI kommer på besök på söndag?

Kommer bli en tuff match där vi måste ha koll på Jeppssons skytte!

Nicklas Älgekrans

Tack till våra samarbetspartners som gjort så att vi kan bjuda på gratis inträde till denna match! (Du som har säsongsbiljett kan givetvis använda den som vanligt.)

Mazar

Vi delar ut återstående 150 st ståplatsbiljetter på söndag kl 14.30 i Skjulstahallens biljettkassa.

Matchvärd:
Vilsta Sporthotell

Matchprogrammet finns att läsa här.

Tungt LUGI vann klart i Skjulstahallen

5.09 in i matchen ledde Eskilstuna Guif med 4-0. LUGI jobbade sig dock in i matchen och tog till slut över den totalt och vann till slut med klara 30-22.

Eskilstuna Guif rivstartade som sagt matchen och gick upp till en 4-0-ledning efter bland annat två snygga skott från Jesper Lindgren. Tomas Axnér och LUGI-bänken tog timeout efter detta och gjorde två raka mål.

9.06 vid ställningen 5-3 till Eskilstuna Guif drabbades LUGIs försvarsjätte Nemanja Milosevic för direkt rött kort.  Utvisningen slutade 1-1 och LUGI hade fortsatt kontakt.

Efter att Emil Andersson snitsade in 7-5 för hemmalaget 13.04 in i matchen inledde LUGI sin vändning. Hampus Jildenbäck svarade för inte mindre än tre raka mål och hastigt och mindre lustigt för Eskilstuna Guif var LUGI i ledningen för första gången i matchen. Hemmalaget kände sig tvingade till sin första timeout men LUGI fortsatte att mala på med bra försvars- och målvaktsspel, och ledde med 8-12 som mest, i paus stod det 10-13 till de för dagen vitklädda gästerna.

Andra halvlek började jämt och efter fem minuter stod det 14-16 på resultattavlan. Även tio minuter in var det två måls överläge för LUGI, som inte tillät Eskilstuna Guif att komma närmare i målprotokollet. LUGI drog istället ifrån ytterligare och ledde med 19-24 med 11.45 kvar att spela.

Skulle en LUGI-utvisning ge Eskilstuna Guif ett sista halmstrå? Nä, nu hade gästerna riktigt bra koll på händelserna och gick upp till en sjumålsledning med åtta minuter kvar. Resten av matchen blev en defilering för ett mycket starkt bortalag, som till slut vann med klara 30-22, främst pga ett mycket bra försvarsspel och målvaktsspel. Framåt firade LUGIs Simon Jeppsson och Alfred Jönsson stora triumfer.

Nya tag för Eskilstuna Guif 4/12 borta mot Karlskrona, nästa hemmamatch för herrarna är mot IFK Ystad 7/12, ses då hoppas jag!