14 segrar för Eskilstuna Guif, tre oavgjorda matcher och tre vinster för Bajen.

Matcher i Stockholm: 6-2-2 till Guif.

Matcher i Eskilstuna: 8-1-1 till Guif.

Tung förlust mot Hammarby IF

Det vill sig inte riktigt för Eskilstuna Guifs herrlag för tillfället. Trots pausledning med 14-16 gick Hammarby IF segrande ur striden i en hetsig match med 30-28.

Daniel Ekman gav gästerna ledningen med 0-1, sedan gjorde Hammarby två raka mål. Emil Andersson tvingades uppsöka omklädningsrummet efter tre minuter men det var ingen fara och han återkom senare under matchen.

Lagen följdes åt i inledningen av matchen, 3-3 efter fem minuter, 6-6 efter cirka 10. Alexander Morsten firade stora triumfer på linjen för Hammarby. 10.49 gjorde Emil Andersson Hammarby bortaSimon Sonesten sitt tredje mål för Eskilstuna Guif, och Hammarby tog matchens första timeout och passade samtidigt på att byta målvakt, Robin Hallberg ersattes av Anton Hellberg.

14.39 var första gången i matchen som ett lag ledde med mer än ett mål, då Fredrik Gustavsson satte en kylig straff som ledde fram till 8-10 på resultattavlan.

18.30 var det Eskilstuna Guifs tur att byta målvakt, då Adam Krantz ersatte Herdeiro Lucau.

Efter 20.29 var Bajen ikapp, 11-11, de fick även ha ledningen en kort stund innan Daniel Ekman satte 12-12.

Eskilstuna Guif avslutade den första halvleken lovande och gick till slut upp till en halvtidsledning med 14-16 efter en tämligen hetsig halvlek där Eskilstuna Guif var ett litet steg före på slutet.

Andra halvlek inleddes bäst av Hammarby som gick upp till oavgjort, 17-17 efter 2.20, men en utvisning på en Hammarbyspelare ledde till tre raka Eskilstuna Guif-mål.

Tre måls övervikt för gästerna var det även 10.30 in i halvleken då hemmalagets Patrik Lindblad drabbades av ett direkt rött kort.

13.35 vid ställningen 20-23 fick Eskilstuna Guif spela en man kort och Hammarby vann utvisningen med 2-0 och skapade dramatik. Strax efter att Eskilstuna Guif blivit fulltaligt åkte man på ännu en utvisning, dock verkade det inte bekomma gästerna som gjorde två mål, i samband med det andra målet utvisades Simon Sonesten och Hammarby fick spela 6 mot 4 i dryga 30 sekunder. Eskilstuna Guifs fyra spelare kämpade med näbbar och klor men två raka Alexander Morsten-mål ledde fram till 24-25, Tholin var dock stensäker i läget och satte 24-26.
Sonesten Hammarby borta
Hammarby vägrade dock ge slaget förlorat och två raka Johan Nilsson-mål gjorde att värdarna var ikapp efter 23.09 och Eskilstuna Guif kände sig tvingade att ta time out.

25.05 lyckades även Hammarby ta ledningen, för första gången sedan 12-11. Målvakten Anton Hellberg räddade nästkommande anfall, och Bajen gick upp till en tvåmålsledning, 28-26. Marginalerna grinar emot Eskilstuna Guif på slutet, Tholin prickade stolpen, dock försvarade sig Eskilstuna Guif bra varpå Marcus Ekman gjorde 28-27 på en kontring. Johan Nilsson var dock säker i anfallet efter och satte 29-27 med 41 sekunder kvar. Eskilstuna Guif tog sin sista timeout men misslyckades med att skapa en sista nerv i matchen och Wenell spikade den sista spiken i kistan, 30-27. Daniel Wigö putsade siffrorna till 30-28 innan slutsignalen gick.

Ännu en sur torsk för Eskilstuna Guif, plus till kanterna Tholin och Wigö, Daniel Ekman fick matchsponsorns pris som bäste bortaspelare. Bäst hos värdarna var Alexander Morsten och Johan Nilsson.

Nu är det bara att ta nya tag som gäller. Kom och stötta grabbarna nästa hemmamatch som spelas nästa onsdag mot IK Sävehof.