Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad?
6:a

Höjdpunkter

Äntligen seger efter Adam Krantz storspel

Eskilstuna Guif lyckades besegra Önnered med 27-22 mycket tack vare en för dagen storspelande målvakt. Adam Krantz spikade långa stunder igen totalt mot sin gamla klubb.

Eskilstuna Guif saknade för dagen sin kapten Mathias Tholin. Adam Krantz inledde i mål för hemmalaget, precis som damlaget i matchen före, i blåa tröjor dagen till ära.

Emil Andersson inledde målskyttet efter 40 sekunder. Önnereds Daniel Blomgren, ursprungligen ifrån Eskilstuna, kvitterade. 6 minuter in stod det 2-3 på resultattavlan.
8 minuter fortsatt bortaledning, 4-3 till gästerna.

11 minuter in hade vi 5-5, 13.35 gjorde Emil Andersson sitt andra mål i matchen och hemmaledning med 6-5.

14.49 i samma veva som Rickard Åkerman satt 7-6 från kanten drabbades Önnered av matchens första utvisning. Två raka hemmamål följde och ännu en Önnered-utvisning, Simon Sonesten ökade på till 10-6 och Önnered tog sin första timeout 18.33 in i matchen. Gurras tredje straffmål ledde till 11-6 för hemmalaget.

24.48 med ställningen 11-7 på tavlan tog hemmalaget sin första timeout i matchen. Två raka straffräddningar från Önnereds målvakt Sebastian Abrahamsson och en svettig dubbelräddning av Adam Krantz bidrog till att det producerades färre mål i slutet av den första halvleken. Önnered kröp dock närmare med de två sista målen i första halvlek vilket ledde till 11-9 i paus. Främst försvarsspelet och Adam Krantz målvaktsspel var anledningen till att hemmalaget var i ledning i paus.

1.16 in i andra halvlek drabbades Eskilstuna Guif av sin första utvisning i matchen, den efterföljande straffen sattes säkert och det innebar 12-11 på resultattavlan. Marcus Ekman satte 13-11 innan hemmalaget åter blev fulltaligt. Adam Krantz fortsatte inspirerat i hemmamålet, 14-12 med 4.30 spelat av den andra halvleken.

8 minuter in i andra halvlek var det fortsatt två bollar upp för hemmalaget, 16-14 efter bland annat två snygga mål av Daniel Ekman. Kasper Larsson

11.50 drabbades Eskilstuna Guif av sin andra tvåminutare, då var ställningen 17-16, utvisningen slutade 1-1 och fortsatt jämnt. Kasper Larssons första mål i högsta serien innebar 21-19, vilket även ställningen var när Önnered tog sin andra timeout i matchen med 19.09 spelat av den andra halvleken.

Önnered reducerade tämligen omgående efter timeouten men Emil Andersson gav ånyo hemmalaget en tvåmålsledning. 21.23 tog hemmalaget sin andra timeout, 22-20 på resultattavlan. Fin kombination ledde till 23-20, en av många Krantz-räddningar gav hemmalaget chansen att gå upp till en fyramålsledning, vilket man ävengjorde då Emil Andersson gjorde ännu ett mål.

22.51 drog Eskilstuna Guif på sig en utvisning, en utvisning gästerna vann med 1-0 vilket innebar 24-21 med fem minuter kvar. Adam Krantz fortsatte sitt storspel men Önnered närmade sig ytterligare, 24-22 med 26.33 spelat och Eskilstuna Guif tog sin andra timeout. Daniel Ekman utökade ledningen till 25-22 och ännu en Krantz-räddning följde.

28.13 fick Önnered chansen med en man mer, men kastade bort det första anfallet. Med en minut kvar fick hemmalaget chansen att avgöra på straff, Emil Andersson gjorde inget misstag och satte 26-22 hur säkert som helst. Emil Andersson fick även äran att sätta matchens sista mål, 27-22.

Efter sex raka torskar lyckades alltså Eskilstuna Guif äntligen vinna en match. Idag var det främst målvakts- och försvarsspelet som grundlade segern. Nu hoppas vi att detta var vändningen för Eskilstuna Guifs herrar, redan på onsdag är det dags för match igen, då AIK gästar Stiga Sports Arena.