-Väldigt mycket nytt att lära mig och förbättra i och med min nya roll som mittsexa.

Vilken tabellplacering slutar Eskilstuna Guif på när säsongen är färdigspelad?

Sjua

Höjdpunkter

Säsongens bästa insats inför storpublik

Eskilstuna Guif gjorde säsongens bästa insats inför härliga 3401 åskådare då Skövde besegrades med 31-23 i Stiga Sports Arena.

Adam Krantz saknades på grund av skada, Mathias Tholin var åter med i matchtruppen.

IFK Skövde började med boll, men sköt över. Hemmalagets första avslutsförsök nådde inte fram till mål och det blev gästernas Christopher Hedberg som fick inleda målskyttet.

Matchens första utvisning drabbade gästerna, i samband med utvisningen satte Fredrik Gustavsson 2-2 på straff, när Skövde var fulltaliga stod det 3-3, 6.16 spelat.

Herdeiro Lucau gjorde en fin straffräddning när vi precis passerat åtta minuter på matchklockan, i det efterföljande anfallet gjorde Rickard Åkerman 4-3, första gången hemmalaget var i ledning. Det blev även 5-3 av Åkerman, och hemmalaget hade även 6-4 och 7-5.

Vid 14.25 och ställningen 7-5 drog hemmalaget på sig sin första utvisning, när laget åter var fulltaligt stod det 8-7 på resultatttavlan. Efter detta drog Eskilstuna Guif upp till en tremålsledning och gästerna kände sig manade att lämna in timeout-kortet för första gången i matchen med 18.12 spelat av första halvleken.

Eskilstuna Guif fortsatte dock på den inslagna vägen med bra målvaktsspel av Lucau, ett försvar som stod väldigt bra och påhittigt och snabbt anfallsspel även efter gästernas timeout. 24.20 in i första halvlek satte Emil Andersson 13-10, efter det målet bytte gästerna målvakt.började Eskilstuna Guif dra ifrån ytterligare. Först gjorde Fredrik Gustavsson mål på straff, Skövde smet emellan med 14-11 innan hemmalaget satte tre raka mål fram till 17-11. Gästernas främste utespelare Jack Thurin gjorde 17-12 i slutskedet, men Eskilstuna Guif fick sista ordet i första halvlek då Emil Andersson satte 18-12 i slutsekunden efter att Eskilstuna Guif tagit ut målvakten sista anfallet i första halvlek.

Marcus Holmén var åter i gästernas mål när andra halvleken och han inledde med att rädda det första skottet i andra halvlek. Herdeiro Lucau ville inte vara sämre och räddade även han första skottet, de första av många fina räddningar som de tre (återkommer om den tredje målvakten..) målvakterna stod för i den andra halvleken. Andra halvlekens första mål fick Simon Sonesten göra då han vräkte in 19-12 från linjen.

Skövde kom något närmare då de gjorde två raka mål fram till 20-15- strax därpå drabbades av gästerna av två utvisningar med blott 12 sekunders mellanrum. Hemmalaget vann övertagssspelet med 2-0 och hade åter en sjumålsledning. Precis som i första halvlek stämde det mesta bakåt med både bra försvars- och målvaktsspel för Eskilstuna Guif.

Eskilstuna Guif hade något svårare att få hål på Holmén i bortamålet i denna halvlek men IFK Skövde kom inte närmare. Med 46.30 spelat stod det 26-18, och 49.33 tog IFK Skövde sin andra timeout – då stod det 27-19 i matchen.

Skövde gjorde första målet efter timeouten men Eskilstuna Guif var helt enkelt för bra i dag. Vid ställningen 28-21 stod Eskilstuna Guif för tre raka mål, bland annat två av dessa från Fredrik Gustavsson, 9 mål totalt varav 7 på straff, vilket gjorde honom till matchens bästa målskytt. Att sedan Skövde gjorde matchens två sista mål tror jag inte någon med hjärta för Eskilstuna Guif störde sig så mycket på.

Tre målvakter som spelade bra skrev jag tidigare i refteratet, Mattias Hildenborg fick chansen att debutera i handbollsligan med fem minuter kvar och gjorde det med den äran med tre räddningar sista fem minuterna av matchen.

Sammantaget gjorde Eskilstuna Guif en toppeninsats i kvällens match där alla med speltid var riktigt på hugget. Riktigt kul att se laget idag, som verkligen bjöd upp till en handbollsfest.